Klart-vi-kan typer

Charlene Thommesen Solar VVS

– Vil gi kunden best mulig pris og oppfølging

– Vi ønsker å tilby våre kunder best mulig pris, dette kan vi gjøre ved at vi selger i hele forpakninger og kartonger. Mange setter også pris på at vi opererer med netto priser, sier Charlene Thommessen i Solar.

I ungdomsårene utdannet Charlene Thommessen seg til rørlegger og tok fagbrev. I fire år jobbet hun som rørlegger, før hun startet med prosjektering og salg hos en rørgrossist. Nå er hun sentral i etableringen av Solar VVS, som tilbyr produkter fra ledende leverandører til nettopriser i markedet.

– Hvorfor valgte du rørleggeryrket?

– Det kom av interesse for praktiske ting og praktisk arbeid. Om jeg fikk muligheten på ny, ville jeg ikke valgt noe annet. Det er noe eget å kunne være ute på oppdrag. Jeg er veldig glad jeg fortsatt er i samme miljø og bransje, sier Bamble-jenta.

Sammen med kollega Ove Randow er hun sentral i etableringen av Solar VVS. Med base i Porsgrunn og kunder over hele landet, har duoen hektiske dager.

Bakgrunnen som rørlegger er helt avgjørende når hun skal veilede Solarkunder som ønsker å gjøre gode kjøp av ulike VVS-produkter, som for eksempel dusjer, armaturer, klosetter, baderomsmøbler eller avløpssystemer.

– Det er klart det er en fordel med erfaringen jeg har fra bransjen, både som rørlegger og når det gjelder prosjektering og salg.

– Solar VVS har fått en god start og vi har blitt tatt godt imot i markedet. Mange leverandører er positive til måten vi jobber på og at vi tenker nytt i markedet. Vi opplever også at noen av de som var litt negative i starten har snudd, og ser at vår modell er en god modell å jobbe etter, sier Thommessen.

– Hva er Solar VVS sin styrke?

– Vi ønsker å tilby våre kunder en god pris, samtidig som vi setter fokus på at planlegging av innkjøp sparer mange unødvendige turer til grossist. Mange setter pris på at vi opererer med netto priser. Vi har et stort utvalg av produkter fra ledende leverandører som selges i hele forpakninger gjennom vår nettbutikk. Siden vi er en del av Solar kan vi tilby ekstra tjenester som gjør det lettere for kunden. Det oppleves som et stort pluss, forklarer hun.

Et eksempel illustrerer hva en ekstra tjeneste kan bety:
 – En av våre kunder benytter seg av sampakking i forbindelse med levering av varer til Radisson Atlantic Hotell. Det betyr at de ulike VVS-varene som skal til hvert enkelt rom blir pakket på forhånd. Deretter blir varene levert i riktig rom i riktig etasje. Når det er snakk om 360 rom så sier det seg selv at alt blir mye enklere. Da slipper rørleggeren å lete etter varene, og kan i stedet konsentrere seg om å gjøre jobben sin, sier Charlene Thommessen.

Student Assistant Lea Borring Meyer

Student jobb med utfordringer

Kontorjobb i London, reiseguide på Malta, bachelor student i Danmark og nå studentassistent hos Solar med oppgaver som kundeintervjuer og planlegging av strategisk kommunikasjon. 26 år gamle Lea Borring Meyer er alltid klar for nye utfordringer i jobben og hun er ikke redd for å følge magefølelsen når det kommer til karrierevalg.

 

"Under mitt bacchelor studium deltok jeg i en case-konkurranse og vant. En del av premien var muligheten til å være lærling hos Solar. Selv om jeg allerede hadde en lærlingeplass, så visste jeg innerst inne at Solar var utfordringen jeg søkte og derfor det rette valget for meg. Jeg valgte Solar og har ikke angret et sekund på avgjørelsen min," sier Lea, som studerer til en mastergrad i økonomi og administrasjon.

 

Solar tilbød Lea noe hun setter utrolig stor pris på, muligheten til å forme sin egen rolle. Hun startet som lærling de fem første månedene, og nå har hun praksisplass ved Salg og Markedsavdelingen ved konsernets hovedkontor.

Supply Chain Project Manager Kristian Duch

Evnen til å inspirere andre

Hovedmålet til Kristian Duch i ethvert prosjekt er å få alle til å delta aktivt. Han elsker å skissere prosessene for å skape en felles forståelse for prosjektet. Hans erfaring med Lean betyr at han vet hvilke spørsmål som må stilles for å oppnå en god fremdrift for både prosjektet og deltakerne.
 
Tilbake til start
Kristian er utdannet speditør og jobbet med det i mer enn ti år før han kom til Solar i 2010. Han har også utdannet innen logistikk og har tatt flere typer Lean kurs. I løpet av sine første år hos Solar, hjalp han til med å utvikle et Lean program og supporterte utrullingen av det store ERP-systemet. Han har nå gått tilbake til stillingen som prosjektleder for Supply Chain.
 
Hans jobb dreier seg om oppgaver i forbindelse med prosjektledelse, men han er også involvert i forhandlinger med strategiske transportpartnere og er ansvarlig for å videreutvikle Solars Supply Chain funksjon.

Hvilken profil er du?

se Våre jobbprofiler her

Liker du utfordringer?

LES MER OM JOBB I SOLAR