GRØNT SKIFTE

Varmepumpe

Varmepumper har et enormt forretningspotensial i dagens marked. Solar har de riktige produktene og løsningene slik at du kan ta din del av markedet.

Husk at du må være F-gass sertifisert for å kunne montere varmepumper. Har du behov for å ta sertifikatet eller ønsker å oppgradere ditt nåværende sertifikat? Solarskolen tilbyr kursene du trenger. 

Se vårt produktutvalg her
Med en varmepumpe sparer du energi samtidig som du sikrer en behagelig temperatur hjemme, på hytta, i lageret eller på kontoret.
 
En varmepumpe gir mange fordeler. Den er både miljø- og klimavennlig. Den er konstruert for å utnytte energi fra solen, som lagres i jord, fjell, sjø eller luft i kombinasjon med en liten mengde strøm. Den slipper ikke ut klimagasser slik tilfellet er med for eksempel en oljefyr.
 
Varmepumper er også bra for lommeboken din, ettersom du kan varme opp hjemmet ditt til en lavere strømregning enn for eksempel med bare elektriske radiatorer. Dette betyr at en varmepumpe er bra for både økonomien og miljøet.
KOMPLETT

Panasonic varmepumpe HZ25XKE

• Cloud Control • Energiklasse A+++ • Nanoe-x air purifying system • Lavt støynivå (18 Db)
Kjøp i webshop
KOMPLETT

Panasonic varmepumpe NZ35YKE

• Energiklasse A++ • Lavt støynivå (19 Db) • Internettstyring • Sollysdeteksjon
Kjøp i webshop
KOMPLETT

Panasonic varmepumpe CZ25WKE

• Energiklasse A+ • Internettstyring • Perfekt for mindre enheter
Kjøp i webshop
VARMEPUMPER OG TILBEHØR

Haier Nebula Nordic

Varmepumpe Split Nebula Nordic AS35 består av AS35S2SN1FA-NRC og 1U35S2SQ1FA-NR. SCOP 4,60 A++. R32 kjølemiddel og innebygget wifi.
Kjøp i webshop
VARMEPUMPER OG TILBEHØR

Haier Expert Nordic

Varmepumpe Split Expert Nordic AS25 består av AS25XCHHRA-NR og 1U25KEHFRA-NR. SCOP 5,10 A+++, R32 kjølemiddel og innebygget wifi.
Kjøp i webshop

Tilbehør til varmepumper

Vi har et bredt utvalg av alt tilbehør du trenger for montering av varmepumper. Fra kanaler og rør til reservedeler.
Kjøp i webshop
Den billigste løsningen og enkel å installere

En luft-til-luft-varmepumpe passer bra for fritidsboliger eller som et supplement til strøm, olje og naturgass i enebolig. Luft-til-luft-varmepumpen er den billigste varianten som kan installeres i alle husets rom, den krever ikke vannbårne radiatorer eller gulvvarme.
 
Luft-til-luft-varmepumpen består av en utedel og en innedel. En vifte utenfor huset trekker luft inn i pumpen, som igjen omdannes til for eksempel varm luft som blåses inn i huset.
 
Varmepumpen kan utvinne energi fra uteluften ved temperaturer helt ned til -25 °C. Den kan varme opp, kjøle ned og rense luften i hjemmet ditt.
Luft-til-vann-varmepumpen er en primær varmekilde som krever vannbårne radiatorer eller gulvvarme. En luft-til-vann-varmepumpe utnytter varmen fra luften til å varme opp boligen og tappevannet.
 
Luft-til-vann-varmepumpen består av en ute- og en innedel. Utedelen har en vifte utenfor huset som trekker luft inn i pumpen, som deretter omdanner den til varme. Innedelen sørger deretter for at varmen fordeles rundt i huset til f.eks. vannbårne radiatorer, gulvvarme eller varmt tappevann.
For 1 kWh tilført energi (strøm) leverer en varmepumpe vanligvis mellom 2 og 5 kWh varmeenergi. Effektiviteten avhenger av ulike forhold, f.eks. utetemperaturen for de varmepumpetypene som henter energi fra uteluft.
 
Til sammenligning vil et varmepumpesystem redusere behovet for tilført energi med 40-80 % sammenlignet med et oppvarmingssystem som er basert på strøm, gass, olje, bioenergi eller fjernvarme. Hvis varmepumpen i tillegg erstatter systemer som har vært drevet av fossilt brensel (olje, gass eller kull) eller bioenergi, elimineres lokale utslipp.

Varmepumpe-kurs

Luft til luft – Varmepumpekurs

Lær trygg og effektiv montering av varmepumper

Lær hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service. Kurset går over tre dager, er praktisk rettet og merkenøytralt. Installasjon av split luft-til-luft varmepumper og inngrep i kuldekretsen på varmepumper, krever F-gass sertifikat. For å kunne ta F-gass sertifiseringskurs må man som minimum gjennom luft-til-luft varmepumpe kurset, ha tilsvarende kompetanse eller kuldefagbrev.
Les mer og meld deg på
Sertifisering

Lovpålagt F-gass kurs

Du må ha et gyldig F-gass sertifikat for å installere luft-til-luft-varmepumper og split luft-til-vann-varmepumper samt om du gjør inngrep i kuldekretsen i andre typer kulde- og varmepumpeanlegg. Merk også at det stilles krav til kompetanse innen hardlodding.
Les mer og meld deg på her

Flere kurs med Solarskolen

Vi har kursene du trenger for å kunne installere varmepumper.

Det grønne skiftet og ulike støtteordninger baner vei for et stort forretningspotensial når det gjelder salg av varmepumper til både boliger og industri. Samtidig går utviklingen av ny teknologi raskt, og forventningene blant dagens forbrukere øker. De ønsker å utforske, prøve og kjøpe nye tjenester og produkter, og de vil ha dem nå.
 
Med oss som partner får du de forutsetningene du trenger for å lykkes i det grønne skiftet. Med våre produkter og løsninger innen fornybar energi og energieffektivitet, som for eksempel varmepumper, kan du ta flere andeler av dette markedet.

Haier varmepumper gir deg et sunt og behagelig inneklima til alle årstider. Vi fører et bredt utvalg av Haier-produkter, slik at du kan finne en som passer dine behov.

Solar Zero - våre klima og energiprodukter

Når du velger produkter fra Solar Zero-sortimentet er du sikret førsteklasses produktdokumentasjon, en EcoVadis-sertifisert leverandør og høy grad av varetilgjengelighet.

Ofte stilte spørsmål

  • Hvilke typer varmepumper finnes, og hva er forskjellene mellom dem?

    Hvilke typer varmepumper finnes, og hva er forskjellene mellom dem?

    Det finnes ulike typer, og de betegnes oftest med hvor de henter varmen fra og hvordan varmen leveres fra varmepumpen. For eksempel henter en luft-til-luft varmepumpe varmen fra uteluften og leverer den som oppvarming av luft inne i huset. En væske-til-vann-varmepumpe henter varme fra vann i et borehull eller i elv/sjø og leverer varme som varmt vann til radiatorer, gulvvarme og tappevann.

  • Hvor mye strøm kan man spare med varmepumpe sammenlignet med elektrisk oppvarming?

    Hvor mye strøm kan man spare med varmepumpe sammenlignet med elektrisk oppvarming?

    Dette varierer med hvilken type varmepumpe du har. De fleste som har varmepumpe har en luft-til-luft modell. Sammenlignet med panelovner eller annen direkte elektrisk oppvarming, vil en slik varmepumpe bruke mellom en tredjedel og halvparten mengde elektrisitet. Det betyr at du sparer mellom 50 og 65 prosent strøm hvis den ikke brukes til kjøling.

  • Hvor stor bør en varmepumpe være, og hvor bør den plasseres?

    Hvor stor bør en varmepumpe være, og hvor bør den plasseres?

    Dette er avhengig av hvilken type varmepumpe det er snakk om. Hvis varmepumpen skal erstatte en oljekjel, plasseres den i fyrrommet og kobles til rørene til det vannbårne varmeanlegget. En luft-til-luft-varmepumpe bør plasseres slik at den kan levere varm luft til mest mulig av arealet som skal varmes opp. Varmepumpeleverandørene kan gi gode råd om plassering og størrelse. Det er viktig at varmepumpa blir installert av fagfolk. Da er du trygg på god plassering.

  • Trenger man annen varmekilde i tillegg til varmepumpen?

    Trenger man annen varmekilde i tillegg til varmepumpen?

    Det kommer an på hvilken type varmepumpe du har, og hvor i landet du bor. Varmepumper som henter varme fra bakken eller ventilasjonsluft leverer varme uansett utetemperatur. Men luft-til-luft- og luft-til-vann-varmepumpe fungerer dårlig når det blir kaldere enn minus 25 grader ute. Og det er jo da du trenger den mest. Derfor må du ha en annen varmekilde i tillegg. En god og ganske vanlig løsning er å ha luft-til-luft-varmepumpe og vedovn. Kilde: Aftenposten

  • Min Haier varmepumpe rapporterer feil. Hva skal jeg gjøre?

    Min Haier varmepumpe rapporterer feil. Hva skal jeg gjøre?

    Er du en installatør og bør du håndtere Haier feilsøking? Deretter har vi samlet en rekke videoguider som kan gjøre arbeidet ditt enklere. Sjekk ut siden her og finn svar på de vanligste feilkodene.

    Les mer /segmenter/installasjon/haier/haier-feilsoking/

Klima og fornybar energi

Vi tilbyr et bredt spekter av løsninger innen klima-, kjøle- og ventilasjonssystemer samt solceller og elbilladere. Alt du trenger for å drive det grønne skiftet sammen med oss.

Se alle våre klima- og energiløsninger