FastCalc - Gjør din egen lysberegning

Enkelt og raskt med Fastcalc powered by Dialux

/globalassets/shared/concepts/solar-light/img-monitor.png

FastCalc fra Dialux gjør det mulig å lage veiledende lysberegninger enkelt og raskt direkte på WEB, spesielt anvendelig for dere som er på farten.

Du kan lage en lysberegning direkte i browseren på mange av våre produkter. Du får et resultat med et foreslått armatur antall og angivelse av LUX. Det eneste du må gjøre er å velge armaturen du skal bruke, og klikk på "Lysberegning"-knappen ut for den versjonen du ønsker å lage en beregning for. Dette egner seg godt for interiørprodukter - ikke like godt for utendørsprodukter (lyskastere, veilys, parkarmaturer ol.) - her må det gjøres en fullverdig Dialux/Relux beregning.

Ønsker du også å få frem blendingstall og jevnet, må det også gjøres en fullverdig DIALux-beregning.  

DIALux er et moderne program til beregning av innendørs- og utendørsbelysning. Med DIALux får du et kraftfullt og komplett planleggingsverktøy til profesjonell prosjektering  av belysning. Programmet gjør det mulig å utføre belysningsberegninger enkelt og raskt, og det er utviklet for både arkitekter, konsulenter og installatører. Det kan i tillegg til å gi deg kalkulerte verdier, også visualisere rommet tilnærmet slik det vil oppleves i virkeligheten. Last ned siste versjon her www.dialux.com .

Solar Light oppdaterer en egen DIALUX Plug-In hvor vi inkluderer en stor del av sortimentet som du finner her i vår E-katalog. Denne er felles for Solar - når du åpner den velger du Norge.

Etter nedlasting og aktivering i DIALUX - ALLTID velg UPDATE så vil den hente inn den nyeste versjonen av armaturdatabasen.

Når belysning er viktig!

FastCalc er utviklet av DIALux og er en online kalkulator. Her kan du enkelt og raskt foreta en lysberegning av et rom på solarlight.dk.

Lyskalkulatoren gir tilgang til et enkelt planleggingsmiljø for ulike applikasjonstyper uten at du trenger å installere ny programvare.

Ved å velge en armatur fra Solar Lights produktsortiment kan du beregne en jevn belysning av et bestemt område. Ved hjelp av parametere som takhøyde, grad av refleksjon og vedlikeholdsfaktorer kan du finne ut hvilke og hvor mange armaturer som kreves for å oppfylle en standard.

Resultatet er en grov beregning med avrundede verdier for en rask oversikt.

Du kan bruke lysberegningsverktøyet til å:

Gjør en enkel lysberegning for et rektangulært eller kvadratisk rom:
1. Hvor mange armaturer som skal brukes i rommet
2. Hvor mye lys gir den valgte armaturen

Produktene hvor du enkelt og raskt kan gjøre lysberegning, armaturen har en "Low light calculation" knapp.
Resultatet av lysberegningen kan lastes ned eller skrives ut. Resultatet er veiledende og kan ikke stå alene. Det er et supplement til de andre hensynene rundt belysningsløsningen i rommet.

Vær oppmerksom:
• Hvordan ser det ut? Er det ryddig og symmetrisk.
• Lyskvalitet - hvordan er regelmessigheten til lyset?
• Plassering av armaturene - er det benkeplater, skjermer, andre monterte lys?

Trenger du hjelp til lysberegningsverktøyet og råd for videre lystekniske beregninger for et større prosjekt, står våre teknikere klare til å hjelpe.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/fastcalc_preview_no.jpg

Da fylles informasjonen ut og du kan raskt og enkelt laste ned en pdf-fil med lysberegningsresultatet.

/globalassets/solar-light-1.jpg

Vi tilbyr Dialux lysberegning, som kan gi deg et inntrykk av hvor mye lys du kan få ved å bytte belysning, og hvor mange armaturer som trengs for å oppnå ønsket lysmengde i lokalene. Basert på lysberegninger lages dokumentasjon.


Vi er klare til å hjelpe deg! Ring til oss på 04450 eller send oss en epost: prosjektlys.vest@solarnorge.no