Lukk Ordren ble endret til Fastbox Maxi

Ordren ble endret til en Fastbox Maxi på grunn av størrelsen på en eller flere av produktene i handlekurven. Fastbox Maxi er produkter som ikke passer i vår standardkartong med en lengde opp til 2,5 meter

Hvorfor ble ordren endret til Fastbox Maxi?
Lagre handlekurven?

Fastbox kan ikke leveres. Drive-in kan seinest motta denne type ordre 60 minutter før ordinær stengetid på hverdager. Lagre kurven for seinere bruk eller slett den.

{{cart.Info.Name}}

Slette den, og opprette ny eller lagre den som ordreutkast og opprette ny?

SOLAR LIGHT

En kilometer med armatur - ikke noe problem for Solar Light!

Ångströmlaboratoriet i Uppsala driver deler av Sveriges mest avanserte forskning, og da laboratoriet trengte å endre belysning, sto det overfor en utfordring utover det vanlige. Solar Light tok på seg oppgaven, og en kilometer med armatur senere kan laboratoriepersonalet nå jobbe i et lys som er bedre enn noen gang.

Tekst: Magnus Carlsson
Foto: Samuel Unéus

Ångströmlaboratoriet ble innviet i 1997 og er i dag et av de viktigste anleggene for Uppsala universitet. Her drives banebrytende forskning innen områder som fysikk, kjemi, elektronikk og materialvitenskap, noe som stiller ekstremt høye krav til alle deler av eiendommen.

Under det store bygget er det støpt en diger betongkropp som fanger opp vibrasjoner fra omgivelsene, og i de ulike forskningsrommene holdes temperatur og luftfuktighet konstant. Det er rett og slett ikke rom for kompromisser – og da laboratoriet nylig bestemte seg for å bytte ut innvendig belysning, sto det derfor foran en stor utfordring.

– Vår tidligere belysning var dårlig. Mange armaturer hadde sluttet å virke og vi hadde et belysningsnivå under 50 prosent, så det var på høy tid å gjøre noe med det. Men i vår virksomhet er det så mye å tenke på. I noen rom må vi for eksempel sende ut lyset fra LED-diodene med en bestemt bølgelengde, sier Ernesto Vargas, første forskningsingeniør ved Ångströmlaboratoriet.

Enormt arbeid
Totalt var det ca. 50 rom og flere lange korridorer som trengte å få skiftet belysningen. For å oppnå ønsket resultat trengte de hjelp fra ordentlige fagfolk innen belysning. Via installasjonspartneren Galore Electro kom Ångströmlaboratoriet i kontakt med Solar Light, som tok på seg det ærefulle oppdraget.

– Vi skjønte umiddelbart at dette var et ekstraordinært oppdrag. Veldig utfordrende, men også utrolig spennende, sier Richard Dahlberg i Solar Light, og fortsetter:

– Vi fikk frie tøyler til å utvikle en passende løsning, og det virkelig store spørsmålet var hvilke armaturer som skulle brukes. Dette er et kjempeprosjekt som inkluderer 4-5 ulike romtyper med ulike funksjoner og 30 meter lange korridorer. Dette gjorde at en ferdig standardløsning ikke var aktuell, og i stedet foreslo vi å bruke en linjearmatur.

Da planlegging og lysberegninger var ferdige, kunne Richard Dahlberg konstatere at det var ikke mindre enn 1,2 kilometer med armatur som skulle monteres. Valget falt på armaturen LQ60, som Solar kan lage spesialtilpasset etter kundens ønske – og som i dette tilfellet ble tilbudt kunden med fast meterpris.

– Å kunne tilpasse denne armaturen er en utrolig styrke for oss i Solar, sier Richard Dahlberg. Vi kan måltilpasse den og tilby armaturer fra 40 centimeter opp til 6 meter, noe som betyr at vi kan bruke den på så å si alle typer rom.

Vellykket samarbeid
Installasjonen ble håndtert av Galore Electro, som lenge har vært en lojal partner til Solar Light.

– Det jeg setter pris på med Solar Light er at man alltid får en profesjonell behandling, og at de kan ta på seg utfordrende oppgaver. De legger alltid igjen et godt grunnlag med lysberegninger og mengdebeskrivelser og har kontroll over hele linja, sier Krister Blom, prosjektleder i Galore Electro.

– I dette tilfellet var det et enormt volum med armaturer som skulle installeres. Solar merket alle armaturer med romnummer, og delte opp og merket hver armatur med startstykke, midtstykke og sluttstykke. Dette gjorde at vi visste nøyaktig hva som skulle sitte hvor, og i tillegg kunne Solar montere kabel på armaturene direkte i fabrikken, noe som var utrolig fleksibelt. Uten Solar hadde vi aldri løst denne oppgaven.

Det enorme oppdraget ble fullført våren 2022, og for de ansatte ved Ångströmlaboratoriet har resultatene vært overveldende.

– Det er nesten vanskelig å beskrive, for det er en så total forskjell for de som jobber her, sier Ernesto Vargas. Det var så mye lys som ikke fungerte før, men nå kan du se alt og tenker: Aha, det er slik det skal lyse! Det er lyst overalt, hele tiden – og vi vet at det vil forbli slik i lang tid fremover. Det er fantastisk!

I vår virksomhet er det så mye å tenke på. I noen rom må vi for eksempel sende ut lyset fra LED-diodene med en bestemt bølgelengde. ERNESTO VARGAS, FØRSTE FORSKNINGSINGENIØR VED ÅNGSTRÖMLABORATORIET