"Forskjellen er utrolig"

– Nye armaturer utgjør en forskjell hos GLC Flytt AB

 

 

TEXT: Magnus Carlsson
FOTO: Nicke Messo

Se alle prosjekter
 
Når GLC Flytt forbereder seg på fremtiden, gjør de det med fokus på bærekraft.
 
Som en del av dette har de nylig byttet ut sin gamle belysning med energieffektive, svenskproduserte armaturer fra Solar Light.
 
– Alt jeg lurer på er hvorfor vi ikke gjorde dette tidligere, sier bestiller Sudo Sulejmanovic.
 

 

Fakta: Ny belysning hos GLC Flytt AB

Utfordring: Eksisterende belysning var dårlig og ble også drevet av eldre lysrør.
Løsning: Svenskproduserte SWEA23-armaturer fra Solar Light, med Dali-styring.
Resultat: Bedre lyskvalitet og lavere driftskostnader.

GLC står for Göteborg Truck Central og er nærmest å betrakte som en institusjon i Göteborg. GLC er et omfattende selskap innen transport og logistikk, og det er nok ingen overdrivelse å si at det ikke finnes noen i Göteborg som aldri har sett en GLC-bil suse forbi.
 
GLC Flytt AB er et heleid datterselskap av GLC. På “Flytten” utføres flytteoppdrag og lagring for både privatpersoner og bedrifter. Som sin base har de et stort lager like utenfor Göteborg, og herfra beveger de seg lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
 
Fokus på bærekraft
For en tid tilbake fikk Solar Light det ærefulle oppdraget å finne en ny belysningsløsning til GLC Flytts store lager. De gamle lysarmaturene ga ikke lenger godt nok lys og ble også drevet av gamle lysrør med kvikksølv. I 2023 startet EU den store utfasingen av lysrørene T5 og T8, og for et bærekraftbevisst selskap som GLC Flytt føles det viktig å ligge et skritt foran.
 
– Å bytte til bærekraftig belysning er en selvfølge. Vi ønsker ikke å bruke gamle lysrør med kvikksølv, vi ønsker fremtidssikker, energieffektiv belysning. I tillegg handler det om sikkerhet og arbeidsmiljø. Mine ansatte skal ha best mulig belysning slik at vi minimerer risikoen for ulykker, sier Sudo Sulejmanovic, forretningsområdesjef hos GLC Flytt.
 
Lokalproduserte armaturer
Før endringen fant GLC Flytt belysningsalternativer fra flere ulike aktører, men valget falt raskt på Solar Light og de svenskproduserte armaturene SWEA23 – som produseres 30 minutter fra GLC Flytts lokaler. Installasjonen ble utført av SO El.
 
– Vi fikk veldig god hjelp og det var tydelig at Solar hadde den beste ordningen, den beste leveringstiden og en markedstilpasset pris. Vi fikk en god totalløsning og alt fungerte veldig bra. Alt var til og med ferdig før planlagt dato, sier Sudo, og fortsetter:
 
– Jeg må også si at det føles veldig godt å ha svenskproduserte armaturer. Hele virksomheten vår i GLC er basert på bærekraft og bruk av lokal arbeidskraft, så det å ha lokalproduserte armaturer er helt riktig for oss.
 
GLC Flytt har nå fremtidssikre armaturer, som i tillegg er Dali-styrte og automatisk slås av og på avhengig av om noen oppholder seg i lokalene. Men det som imponerer Sudo Sulejmanovic mest, er kvaliteten på det nye lyset.
 
– Ja, hva kan jeg si. Jeg hadde faktisk ingen anelse om at det kunne være så stor forskjell mellom belysning og belysning. Men nå, i ettertid, skjønner jeg det. Uansett hvor du står i rommet, vil du se perfekt, behagelig lys. Det er utrolig. Det eneste jeg lurer på er hvorfor vi ikke gjorde dette tidligere, men det er selvfølgelig alltid lett å være etterpåklok.

_J1_1763-1200x1200.jpg

Å bytte til bærekraftig belysning er en selvfølge. Vi ønsker ikke å bruke gamle lysrør med kvikksølv, vi ønsker fremtidssikker, energieffektiv belysning. I tillegg handler det om sikkerhet og arbeidsmiljø. Mine ansatte skal ha best mulig belysning slik at vi minimerer risikoen for ulykker. UDO SULEJMANOVIC, FORRETNINGSOMRÅDESJEF, GLC FLYTT

Se det store belysningsutvalget vårt, og hvordan vårt Solar Light-team kan hjelpe deg

Les mer om Solar Light