Travbane sparer
50% på strøm med
nye LED armaturer

Se alle prosjekter

Jarlsberg Travbane er en av Norges største travbaner, med over 100 løpsdager i året. Jarlsberg Travbane ligger sentralt plassert ca 1 km utenfor Tønsberg sentrum. Her har vi arrangert travløp siden 1935. Det er mellom 45 og 50 kjøredager i året der Grand Prix-travet i juli er høydepunktet.


Banen hadde et gammelt belysningsanlegg med 124 stk. eldre armaturer, som brukte mye strøm og ga dårlig lyskvalitet. Banen ønsket å oppgradere anlegget for å spare penger, redusere miljøbelastningen, og forbedre opplevelsen for både kusker og publikum.


Løsningen

Vi i Solar tilbød Jarlsberg Travbane en skreddersydd løsning med 110 stk Eagle armaturer, som er spesialdesignet for sportsbelysning. Disse armaturene har høy effektivitet, lang levetid, og god lysfordeling. Vi fordelte armaturene på 53 stk Eagle 1 modul, 46 stk Eagle 2 modul og 11 stk Eagle 3 modul, avhengig av plassering og lysbehov. Vi leverte også anlegget med Dali drivere, som gjør det mulig å justere lysnivået etter bruken av banen.


Resultatene

Det nye belysningsanlegget har gitt Jarlsberg Travbane store fordeler.

> Strømforbruket er redusert fra 185 kW til 93,6 kW, noe som betyr en besparelse på nesten 50%.
> Lyskvaliteten er forbedret, med jevnere og klarere lys over hele banen.
> Lysnivået kan tilpasses etter behov, fra lavt nivå for daglig trening til fullt nivå for løpsdager med TV-overføring.
> Vedlikeholdskostnadene er minimert, takket være armaturenes lange levetid og lave feilrate.
> Miljøpåvirkningen er redusert, med mindre CO2-utslipp og mindre avfall.

“Vi er veldig fornøyde med det nye belysningsanlegget. Det har gitt oss store besparelser på strøm, og bedre lysforhold for både kusker og publikum. Vi anbefaler Solar Light på det varmeste til andre som trenger en god og miljøvennlig løsning for sportsbelysning.” - Ola Hansen, daglig leder ved Jarlsberg Travbane.

Jarlsberg.travbane04_web.jpg

Jarlsberg.travbane12_web.jpg

Avslutning

Solar er en ledende leverandør av belysningsløsninger for sport, industri, og offentlig sektor. Vi har lang erfaring og høy kompetanse innen belysningsteknologi, og kan tilby skreddersydde løsninger for ethvert behov. Hvis du vil vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å spare strøm, forbedre lyskvaliteten, og redusere miljøbelastningen, ta kontakt med oss i dag. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Jarlsberg.travbane03_web.jpg

Vi er veldig fornøyde med det nye belysningsanlegget. Det har gitt oss store besparelser på strøm, og bedre lysforhold for både kusker og publikum. Ola Hansen, daglig leder ved Jarlsberg Travbane