Byttet til energieffektiv belysning på mer enn 37 000 kvm

I Sandvika er kontaktpunktet for innbyggerne
totalrenovert og gjort fremtidsrettet med
energisparende belysning. 

se alle prosjekter

SOLAR LIGHT har hatt gleden av å levere belysning til Kommunegården i Sandvika. Kommunegården har gjennomgått en totalrehabilitering i 2020 - 2022. Det er planlagt offisiell åpning 23. Mars 2023. Det har vært mål om å oppnå BREEAM Outstanding Energiklasse A for bygget.

Bygget har et bruttoareal på 37 200 kvm og er et kontorbygg med alle nødvendige fasiliteter.

SOLAR LIGHT har i tett samarbeid med rådgivende ingeniør og arkitekt levert belysningen både for uteområdene og det innvendige. Vi har satt sammen en belysningspakke bestående av standard produkter fra SOLAR LIGHT sortimentet og noen spesial produkter fra våre leverandører.

Partnere involvert:

 - Byggherre: Bærum kommunale pensjonskasse (BKP)

 - Totalentreprenør Bygg: Strøm Gundersen AS

 - Arkitekt: Pilot Arkitekter AS

 - Rådgivende Ingeniør Elektro: Heiberg Tveter AS

 - Elektroentreprenør: Powertech AS

Konseptet som er lagt til grunn for kommunegården ved valg av materialitet og belysning har vært å skape ulike miljøer, som igjen skal gi ulike opplevelser. Bærum kommune har valgt en aktivitetsbasert arbeidsform hvor de ulike opplevelsene er ekstra viktige. Brukerne skal oppleve og føle at man sitter i forskjellige miljøer basert på aktiviteten som skal utføres.

Belysningen fungerer også som et kommunikasjonsmiddel. I gangsonene er det f.eks. valgt et annet uttrykk og belysningsstyrke enn i arbeidsarealene, nettopp for å kommunisere at nå beveger du deg inn i et aktivt område, vekk fra arbeidsplassen. Det er lagt til grunn ekstra god belysning i kontorarealene hvor det utføres individuelle og konsentrerte oppgaver. For de sosiale sonene er det valgt et mer dekorativt og lunere uttrykk, både når det kommer til materialitet og belysning. Her skal man få trekke seg tilbake, mingle, samhandle og la øyene få slappe litt av. Det er lagt stort fokus på bærekraftige og varige materialer, det gjenspeiler seg også i belysningen, både når det kommer til uttrykk, varighet og fleksibilitet.

Tonje Susanne Grøstad

Interiørarkitekt/ Senior Prosjektleder - SIGNAL Arkitekter

For mer detaljer om belysningsleveransen – ta kontakt med Bjarke Christensen.

Du finner kontakt detaljer her.