Solcellepaneler på hus fra 1978

Når allikevel taket måtte byttes valgte eier å installere solcellepaneler.

Valget var enkelt da taket måtte byttes

Da Geir Sagfjæra i Trondheim bestemte seg for å bytte tak på huset sitt fra 1978 var valget enkelt, han valgte solcellepaneler med innfelte rammer. Han er veldig fornøyd både med det estetiske og med produksjon av energi som gir 8000 kWt per år noe som tilsvarer ca. kr 6000 med dagens priser. Strømforbruket totalt for bopelen er ca. 38000 kWt per år, noe som tilsvarer ca. kr 35000 i strømutgifter.

Solpanelene dekker ikke hele strømforbruket sett året under ett, men forbruket varierer selvsagt med årstidene. På sommeren produseres det for mye strøm, mens på høst og vinter bruker han stort sett alt som produseres. Solcellestrømmen brukes på hele det elektriske anlegget og er koblet rett i sikringsskapet.

Det er installert 25 stk. solcellepaneler av type Futurasun, Monocrystalline PV Module 60 cell 320Wp med en inverter av type Growatt.

Gå til webshop

 

 

 

 

 

 

Fornøyd montør

Videre forteller han: “Installasjon av solcellepanelene ble utført av K. Eidem AS i samarbeid med RD Blikk AS som hadde takarbeidet.

Montøren fra K. Eidem AS var meget fornøyd med det estetiske med å ha paneler i innfelte rammer. Dette fungerte meget bra og var noe han mente var et meget bra alternativ til utenpåliggende rammer.

Installatøren var også meget godt fornøyd med Inverteren fra Growatt”.