Øk omsetningen - tilby kundene varmepumper!
Etterspørselen etter varmepumper er økende. Solar tilbyr et bredt utvalg av varmepumper og hjelper deg med å velge de beste produktene til ditt neste prosjekt! Bli Klima- og energipartner og få gode betingelser på våre spesialprodukter.
Varmepumpe for en miljøvennlig fremtid
Etterspørselen etter varmepumper er økende, både innen bolig- og industrimarkedet. En varmepumpe gir deg mange fordeler. Varmepumpe brukt til oppvarming utnytter energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. Å bruke denne energien er både økonomisk gunstig og miljøvennlig!
Høye strømpriser og stigende interesse for miljøvennlige løsninger har gjort at interessen for miljøvennlige løsninger har økt markant de siste årene. Med en varmepumpe sparer du energi samtidig som du er sikret behagelig temperatur i boligen, på hytta eller på kontoret.
Som Klima- og energipartner gir vi deg teknisk rådgivning rundt valg av riktig varmepumpe, effektiv logistikk til dine oppdrag og et produktsortiment som er attraktivt i markedet!
Har du noen spørsmål til oss?
Fyll inn kontaktskjemaet til høyre så tar vi kontakt med deg!
Luft-til-luft varmepumper
Luft-til-luft-varmepumpen er den billigste type varmepumpe, som kan installeres i alle husets rom, da den ikke krever vannbårne radiatorer eller gulvvarme. Luft-til-luft-varmepumpen består av en ute- og en innedel. Varmepumpen kan hente ut energi fra uteluften helt ned mot -25 °C. Den varmer opp, kjøler ned og renser luften i boligen din.
Luft-til-vann varmepumper
Luft-til-vann-varmepumpen er en primær varmekilde, som krever vannbårne radiatorer eller gulvvarme. En luft-til-vann-varmepumpe utnytter varmen fra luften til å varme opp boligen og vannet. Den består av en ute- og en innedel. Utedelen har en ventilator som står utenfor huset og trekker inn luft i varmepumpen, som omsettes til varme. Deretter sørger innedelen for at varmen ledes rundt i huset til f.eks. vannbårne radiatorer, gulvvarme eller bruksvannet.
Testvinner
Panasonic HZ Flagship - bestselger!
• Cloud Control
• Energiklasse A+++
• Nanoe-x air purifying system
• Lavt støynivå (18 Db)
Mye for pengene!
Panasonic NZ35 - perfekt for boligen!
• Energiklasse A++
• Lavt støynivå (19 Db)
• Internettstyring
• Sollysdeteksjon
Rimeligste alternativ!
Panasonic CZ økonomi - For deg med begrenset oppvarmingsbehov!
• Energiklasse A+
• Internettstyring
• Perfekt for mindre enheter
Tilbehør varmepumper
Hos oss får du også tilbehør til varmepumpene.
Kontakt oss, så hjelper vi deg så du får de rette produktene.
Ønsker du tilbud på både produkter og montering?
Vi har et nettverk av Klima- og energipartnere som kan gi deg et tilbud på både varmepumpe og montering.
Send oss en e-post som beskriver dine behov så setter vi deg i kontakt med en av våre partnere.
Teknisk rådgivning
Vi har eksperter som hjelper deg!
• Rådgivning knyttet til produktvalg
• Feilsøking og monteringsveiledning
• Beregning og prosjektering
• Effektiv logistikk
Kurs i sikker montering av varmepumper
Vi tilbyr kurs i sikker montering av varmepumper gjennom Solarskolen. Lær om hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service. Kurset går over tre dager, er praktisk rettet og merkenøytralt.
Bytt til en luft-til-vann varmepumpe
Ofte er oljefyringsanlegg koblet til oppvarmingssystem for vann. Dette er som oftest samme infrastruktur som trengs for å kunne ta i bruk en luft-til-vann varmepumpe. En slik varmepumpe er derfor et godt alternativ til oljefyringsanlegget.
Om varmepumper generelt
Det geniale med en varmepumpe er at den utnytter den energien som finnes gratis i jord, berg, sjø eller luft, i kombinasjon med litt elektrisitet. Generelt kan vi si at for 1 kWh med tilført energi (elektrisitet), så leverer normalt en varmepumpe mellom 2 og 5 kWh med varmeenergi. Effekten avhenger av ulike forhold, som utetemperatur for de varmepumpetypene som henter energien fra uteluften.
En varmepumpe er både miljø- og klimavennlig. For det første fordi den er energieffektiv. Faktisk vil et varmepumpesystem redusere behovet for tilført energi med 40 til 80 prosent i forhold til et oppvarmingssystem som er basert på elektrisitet, gass, olje, bioenergi eller fjernvarme. Erstatter varmepumpen anlegg som har vært kjørt på fossile brensler (olje, gass eller kull) eller bioenergi, forsvinner i tillegg de lokale utslippene. For det andre fører ikke varmepumper i drift til klimagassutslipp, slik for eksempel en oljefyr gjør. Varmepumpe er også bra for lommeboka, siden du får varmet opp boligen din til en lavere strømregning enn om du for eksempel hadde hatt bare panelovner til oppvarming.
Bli Klima og- energipartner i dag
Ønsker du å gi dine kunder et grønt alternativ til energikilde? Bli Klima- og energipartner i Solar og få en rekke fordeler.
• Konkurransedyktige betingelser
• Kompetanseutvikling innen produktportefølje
• Tilgang til dedikert kompetanse
Vi tilbyr også kurs gjennom Solarskolen som gir deg teknisk innsikt og faglig påfyll.
Ofte stilte spørsmål
-
Hvilke typer varmepumper finnes, og hva er forskjellene mellom dem?
Hvilke typer varmepumper finnes, og hva er forskjellene mellom dem?
Det finnes ulike typer, og de betegnes oftest med hvor de henter varmen fra og hvordan varmen leveres fra varmepumpen. For eksempel henter en luft-til-luft varmepumpe varmen fra uteluften og leverer den som oppvarming av luft inne i huset. En væske-til-vann-varmepumpe henter varme fra vann i et borehull eller i elv/sjø og leverer varme som varmt vann til radiatorer, gulvvarme og tappevann.
-
Hvor mye strøm kan man spare med varmepumpe sammenlignet med elektrisk oppvarming?
Hvor mye strøm kan man spare med varmepumpe sammenlignet med elektrisk oppvarming?
Dette varierer med hvilken type varmepumpe du har. De fleste som har varmepumpe har en luft-til-luft modell. Sammenlignet med panelovner eller annen direkte elektrisk oppvarming, vil en slik varmepumpe bruke mellom en tredjedel og halvparten mengde elektrisitet. Det betyr at du sparer mellom 50 og 65 prosent strøm hvis den ikke brukes til kjøling.
-
Hvor stor bør en varmepumpe være, og hvor bør den plasseres?
Hvor stor bør en varmepumpe være, og hvor bør den plasseres?
Dette er avhengig av hvilken type varmepumpe det er snakk om. Hvis varmepumpen skal erstatte en oljekjel, plasseres den i fyrrommet og kobles til rørene til det vannbårne varmeanlegget. En luft-til-luft-varmepumpe bør plasseres slik at den kan levere varm luft til mest mulig av arealet som skal varmes opp. Varmepumpeleverandørene kan gi gode råd om plassering og størrelse. Det er viktig at varmepumpa blir installert av fagfolk. Da er du trygg på god plassering.
-
Trenger man annen varmekilde i tillegg til varmepumpen?
Trenger man annen varmekilde i tillegg til varmepumpen?
Det kommer an på hvilken type varmepumpe du har, og hvor i landet du bor. Varmepumper som henter varme fra bakken eller ventilasjonsluft leverer varme uansett utetemperatur. Men luft-til-luft- og luft-til-vann-varmepumpe fungerer dårlig når det blir kaldere enn minus 25 grader ute. Og det er jo da du trenger den mest. Derfor må du ha en annen varmekilde i tillegg. En god og ganske vanlig løsning er å ha luft-til-luft-varmepumpe og vedovn. Kilde: Aftenposten
Få mer informasjon om Klima- og energipartner, elbillading og solceller
Les også om våre konsepter
Vi har utviklet flere konsepter for å tilpasse oss våre kunders ulike behov. Nedenfor kan du lese om noen av våre konsepter.

I Solar Plus garanterer vi produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen så har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Plus konsept som skal dekke inntil 80 % av det du trenger til det daglige servicearbeidet.
Se fordelene med Plus
Solar Netto er vårt rimeligste alternativ når du kun trenger det enkle. Med Solar Netto har vi fjernet alle ekstra kostnader. Det betyr at du kan være sikker på at vi tilbyr konstant lave priser på elektrisk materiell med bra nok kvalitet. Ingen rabatter - bare netto priser!
Spar mer med Netto
Belysning er vitenskap. Derfor har vi laget et helt eget konsept som hjelper deg å velge det rette innen belysning. Vi hjelper deg med å finne den optimale belysningsløsningen for alle typer prosjekt. Gjør beregninger og bli inspirert av våre Solar Light nettsider.
Sørg for riktig belysning
Med Solar Tools finnes produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Tools-konsept. Dette gjør det enklere og mer oversiktlig for deg som kunde når du bestiller varer.
Verktøy til ethvert oppdragVi besvarer dine spørsmål
Ta kontakt med oss på e-post spesialsalg@solarnorge.no og vi svarer deg så snart som mulig! Vi svarer deg på tekniske-, produktrelaterte og andre spørsmål du ønsker svar på.
Du er også velkommen til å fylle inn din informasjon i vårt kontaktskjema, og du hører fra oss innen kort tid. Vi ser frem til å høre fra deg!