Gå tilbake til alle nyheter

Green Fastbox – sammen for miljøet

28. april, 2021

Vet du at Solar Fastbox kan redusere CO2-utslippene dine med 20 %? Fastbox er et grønnere transportalternativ sammenlignet med når montøren kjører for å hente varene selv. Det bærekraftige valget!

Blir din bedrift ofte møtt med krav fra kundene om å redusere drivstoffutslippene? Fastbox kan være en alternativ løsning. Ved å benytte Fastbox kan du aktivt redusere drivstoffutslippene for din bedrift, ved at de ansatte unngår kjøreturen for å hente materiell selv.

Beregningene som ligger bak denne konklusjonen
Du tenker kanskje at kjørelengden i forbindelse med levering er den samme, enten det er transportøren eller montøren som kjører. Så enkelt er det imidlertid ikke.

Ettersom Solar benytter profesjonelle transportører til å levere varer med Fastbox, vil de selvfølgelig ha andre kunder og leveranser i løpet av dagen.

Dette resulterer i at transportøren sjelden tar turen tilbake til Solar etter Fastbox-leveransen før han skal videre til neste kunde. Det er det som utgjør den store forskjellen!

I tillegg samarbeider vi også med våre Fastbox-transportører om muligheten for å benytte fossilfrie kjøretøy ved leveranser der det er praktisk mulig.
Fastbox er derfor ikke bare et tidsbesparende leveringsalternativ, men et enkelt tiltak som bidrar til å redusere CO2-utslippene dine. Dette er effektivitet og bærekraft sammen på sitt beste!

Vi snakker om ganske store kutt, for med Solar Fastbox reduserer du CO2-utslippene dine med minst 20 % per levering. I enkelte tilfeller kan det det være enda mer! Vi har beregnet og verifisert tallene i samarbeid med transportørene som leverer Solar Fastbox for oss.


  FAKTA
  Gjennomsnittlig kjørelengde per Fastbox-levering * = 17,5 km
  Gjennomsnittlig kjørelengde per pick-up hos kunde = 21 km
  Reduksjon drivstoffutslipp per Fastbox** = 1,14 kg CO2

  En montør som normalt kjører til grossisten to ganger i uken, kan spare 100 kg CO2 per år
  ved å bestille Solar Fastbox i stedet.

  *Data fra transportører som leverte Solar Fastbox i Danmark i en periode på tre måneder i 2020.
  ** http://gronberegner.teknologisk.dk/

Vil du vite mer om Fastbox?

Hvis du vil lese mer om Fastbox, hvilke priser som gjelder og hvilke soner vi leverer til så har vi samlet alt du trenger å vite på et sted.

Lær mer om Fastbox her