Inngår strategisk partnerskap i solcellemarkedet

26. juni, 2018

Norges ledende leverandør av solcelleanlegg til privatmarkedet, Otovo, har inngått et strategisk partnerskap med Solar Norge AS om innkjøp og salg av solceller og Sunstyle solcelletak. 

– Solenergimarkedet i Norge utvikler seg raskt, og vi er stolte av å få med oss Solar Norge på laget for å profesjonalisere det ytterligere. Solar er et internasjonalt konsern med høy kompetanse og innsikt i kundeverdi, som vil bidra til å forenkle og forbedre våre løsninger for de som vil lage sin egen strøm, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim.

Avtalen gjelder innkjøp, lagerhold og logistikk for solceller, solcelletakstein, vekselrettere og festemateriell for solcelleanlegg. Solar vil tilby logistikkløsninger for de mange montørbedriftene Otovo bruker i Skandinavia - i første omgang i Norge.

– Solar har vært aktive innen solcellemarkedet i Danmark i flere år. Vi har tro på vekst i dette markedet og vil ta en posisjon i Norge nå. Otovo er den ledende leverandøren mot privatmarkedet og for oss var det en naturlig partner for å vokse innenfor dette forretningsområdet, sier Jan Willy Fjellvær, senior vice president i Solar Norge AS.

I tillegg til logistikkløsninger vil Solar levere solcelletak og solcellepaneler til bedriftskunder i det norske markedet. 

– Sammen skal vi øke veksten i markedet generelt, parallelt som vi styrker våre individuelle markedsposisjoner, forklarer Thorsheim. 

Les også: Solenergiselskapet Otovo tildelt Storebrands bærekraftspris, "Årets håndtrykk"

Fakta om Otovo
Otovo gjør solceller enkelt. Selskapet er ledende på salg av solceller til privatpersoner i Norge, og blant de hurtigst voksende selskapene i Skandinavia. Otovo selger solceller på nett og drifter en plattform med et stort nettverk av montører i Norge og Sverige. Selskapet eies blant annet av gründerne, Akershus Energi, Agder Energi og Obos og har kontorer i Oslo og Stockholm.

Fakta om Solar
Solar Norge AS ble etablert i år 2000 og teller i dag ca 380 ansatte med en omsetning på ca 2,3 mrd nok i 2017. Det norske datterselskapet har hovedkontor på Gardermoen, 16 Drive-In butikker og et sentrallager som betjener hele landet. Solar Norge AS betjener kunder innenfor flere segmenter; installasjon, vvs, industri, marine, e-verk og infrastruktur og offshore.