Nexans – kvalitetskabler for norske forhold

Solar samarbeider med betydelige aktører, blant andre Nexans. De er en ledende leverandør av kvalitetskabler, og er veletablert i markedet.

Solar samarbeider med betydelige aktører i markedet, blant andre Nexans. Med over 100 års erfaring er Nexans veletablert i markedet, og ledende leverandør av kvalitetskabler for norske forhold.
Nexans er tilstede i det norske markedet med fabrikker, service, support og produkter som er utviklet og produsert for å tåle kulde, is og snø, samt en varm sommerdag. Samtidig skal produktene være tilpasset norsk byggeskikk og tilhørende elektrisk system. Kvalitet, og løsninger med lang forventet levetid er viktig.


Velger du Nexans skal du være trygg på at produktet oppfyller dine behov og planlagte løsninger, samtidig får du kortreiste produkter, produsert i Norge, for en bærekraftig hverdag.
Les mer om noen av fokusproduktene under.

Bli kontaktet

Har du spørsmål om våre leverandører, eller ønsker du å samarbeide med Solar? Fyll ut kontaktskjemaet, og vi tar kontakt med deg for en uforpliktende prat. 

Ring oss gjerne på 04450 eller sende oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no

Gå til kontaktskjema

Nexans varmekabelelementer

Nexans har levert lokalt produserte varmekabler for innendørs og utendørs bruk i snart 100 år. Takket være lokal produksjon kan vi tilby rask levering, lokal teknisk kompetanse og kabler som er testet og tilpasset norsk standard og norske forhold.


Nexans kan tilby flere ulike løsninger for gulvvarme, enten det gjelder nybygg eller rehabilitering. I tillegg til standard varmekabler kan vi også levere lavtbyggende løsninger som er ideelle for rehabilitering. Elektrisk gulvvarme kan installeres i nesten alle gulvtyper, og egner seg like godt i stuen og kjøkkenet, som på badet.


Nexans har også en rekke eksterne applikasjoner for både is- og snøsmelting og frostsikring.

Produktutvalg varmekabler innendørs

Nexans TQXP/2R toleder varmekabelelementer

TQXP er Nexans’ nyeste innovasjon på varmekabelfronten. TQXP har mangetrådet spesialleder for jordtråd og returleder, som gjør den ekstra fleksibel og bøyelig og gir den forbedrede leggeegenskaper. Den er slankere og mykere enn TXLP, og vil oppleves mer leggevennlig.

TQXP er ideell for gulvoppvarming i støpte gulv, både tradisjonelle og lavtbyggende, samt trebjelkelag. De kan også benyttes til snøsmelteanlegg, frostsikring av takrenner og nedløpsrør, frostsikring av rør, samt jordoppvarming. De kan monteres direkte på armeringsjern.

Se utvalget i webshop

TXLP/2R toleder varmekabelelementer

TXLP/2R er en velkjent varmekabelserie fra Nexans med lang historikk som er godt etablert i det norske markedet. TXLP/2R har samme bruksområde som TQXP.


Våre varmekabelelementer har 100% kompakt og vanntett endeavslutning. 15 cm kaldt endestykke sørger for stabil temperatur i endeavslutningen. Elementene har også skjult skjøt, som er sterk og 100% vanntett. Skjøten bygger like lite som kabelen, og gir sømløs og jevn ytterkappe.

Se utvalget i webshop

MILLICABLE/MILLICLICK™

 

MILLICABLE™ er en lavtbyggende toleder varmekabel, som sammen med MILLICLICK plater danner et eget gulvvarmesystem. Systemet er en enkel og effektiv måte å installere gulvvarme på, uten behov for støpemasse, og er ideell for rehabilitering.

Systemet har flere fordeler da både trinnlydsdemping, isolasjon og gulvvarme oppnås i ett og samme produkt, med en tykkelse på kun 8 mm.

Se utvalget i webshop

MILLIMAT®

 

MILLIMAT® varmekabelmatte er ideell for rehabilitering på grunn av sin lave byggehøyde, og kan brukes i alle romtyper. Den er konstruert for innstøping, som gir en komfortabel, sikker og økonomisk oppvarming. MILLIMAT har et neglisjerbart magnetfelt og er kun 4,5 mm tykk.

Se utvalget i webshop

Funksjonssikre kabler

Kabler som opprettholder sin funksjon under brann i et definert tidsrom kalles funksjonssikre kabler. Dette er kabler som BFSI, BFXI, BFOU og andre typer. De fleste starter på B eller inneholder «331» i produktnavnet (som er en referanse til standarden IEC 60331).

I denne type kabler brukes normalt glimmerbånd (også kalt micabånd) på leder, eller andre teknikker for å sørge for at elektrisk isolasjon forblir intakt/opprettholdes under brannforløpet.

Det er viktig å være oppmerksom på krav i NEK 400:2018, som tilsier at funksjonssikre kabler skal fungere i minst 60 minutter (under brannforløpet). Våre kabler testes normalt i 90 eller 120 minutter.

Se utvalget i Webshop

   

 

    

 

 

   

 

    

 

    

Utvalgte produkter funksjonssikre kabler

BFSI 1kV 3x10/10

Røyksvak

Se produktet i webshop

BFXI 1kV 3G2,5

Dobbeltisolert, uskjermet funksjonssikker kabel til innen- og utendørs bruk.

Se produktet i Webshop

PT HF INFIT 2x1,0

Funksjonssikker alarm- og signalkabel

Se produktet i Webshop

Halogenfrie kabler - EASY konseptet

Vi fører et bredt sortiment halogenfrie kabler med gode brannegenskaper, også kalt LFH (Low Fire Hazard). Har de i tillegg EASY-merking betyr det at de er ekstra lette å bearbeide og avmantle, samt at de er talkumfrie.

Avhengig av kabeltype kan det også være andre fordeler. Nexans halogenfrie kabler tilfredsstiller CPR brannklassekravet Dca -s2d2a2, gjenspeilet i bruksområder for røyksvak kabel i NEK 400:2018. De fleste kablene er konstruert etter norsk produktstandard, som f.eks. HD 604-5D eller NEK 591. Det betyr at kablene er egnet for norsk klima, spenningssystemer og byggeskikk.

Se utvalget i Webshop

   

 

 

    

 

     

 

 

     

Utvalgte røyksvake produkter inkl. EASY varianter

IFXI EASY 1kV 4G6

Røyksvak kraftkabel til innen- og utendørs bruk. Dobbeltisolert, robust og meget lett å avmantle. Konstruert og produsert i henhold til HD 603 S1/5O og HD 604-5D

Gå til Webshop

IFLI EASY-R 250V 2x1/1 mm

Røyksvak brannalarmkabel med snodde ledere. God å jobbe med, lett å avmantle. Konstruert og produsert i henhold til NEK 591.

Gå til Webshop

IXXI EASY 100V 20x2x0,5

Røyksvak kommunikasjons-/signalkabel til innendørs bruk. Meget lett å avmantle både når det gjelder ytre kappe og isolasjon.

Gå til Webshop

1067341 IFSI-EMC 1kV m/Cu-skjerm 3x10/10

Røyksvak kraftkabel med skjerm av Cu-folie. Velegnet for innen- og utendørs bruk. Konstruert og produsert i henhold til HD 604-5D.

Gå til Webshop

 

 

 

 

               

                  

     

Byggevareforordningen (CPR) for kabler

Nexans leverer kabler i henhold til Byggevareforordningen (CPR). Brannkrav i NEK 400 henviser til CPR-klasser etter at CPR for kabler ble innført 1. juli 2017.

Sikkerhetsnivå og type kabler som benyttes er stort sett uendret i forbindelse med innføringen av CPR, men definisjoner av begreper som f.eks. HFFR og røyksvak (halogenfri) kabel er kanskje blitt tydeligere. De mest benyttede klassene er Eca (typisk standardkabel – PVC) og Dca -s2d2a2 (typisk halogenfrie røyksvake typer). Mer informasjon om CPR finner du i lenken under.

Nexans har sertifiserte produkter tilpasset det norske markedet, og  norsk byggeskikk for øvrig.

Les mer om CPR

Hvorfor velge Nexans?

UTVIKLET FOR NORSKE FORHOLD
Våre kabler er produsert for å tåle tøffe omgivelser i jord, luft og vann. Med over 100 års erfaring med kabelproduksjon, og tre fabrikker i Norge, garanterer vi en kvalitet som gir lang forventet levetid.

BREDT SPEKTER
Stor nok til å binde sammen to kontinenter, liten nok til å passe din mobiltelefon. Dette beskriver vårt brede utvalg – fra én og samme leverandør.

LOKAL TEKNISK KOMPETANSE OG STØTTE
I våre forskningssenter utvikles nye, innovative produkter. Våre tekniske eksperter kan hjelpe deg med både små og store utfordringer.

LETT Å AVMANTLE – GOD Å JOBBE MED
Våre produkter er utviklet med utgangspunkt i elektrikerens hverdag. Gode materialer og riktig konstruksjon gjør kablene installasjonsvennlige og tilpasset montørens behov.

For en enklere hverdag.

               

 

 

              

 

 

 

     

Solar Norge - utvalgte satsingsområder

Bolig

Solar tilbyr framtidsrettede løsninger innen styring, energimåling, elmateriell og elbillading. 

Les mer

Grønt skifte

Solar har fokus på grønt skifte, og utvikler tjenester for grønnere byggeplasser. Les mer om hva vi tilbyr.

Les mer

Ønsker du mer informasjon?

Vårt Kundesenter kan hjelpe deg med spørsmål om produkter, faktura- og leveranseavvik, retur og sporing av varer. Les mer om Kundesenteret.

Ta kontakt med oss på tlf. 04450, eller send oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no

Vi er klare for å hjelpe deg.

Send oss e-post