Lagre handlekurven?

Fastbox kan ikke leveres. Drive-in kan seinest motta denne type ordre 60 minutter før ordinær stengetid på hverdager. Lagre kurven for seinere bruk eller slett den.

{{cart.Info.Name}}

Slette den, og opprette ny eller lagre den som ordreutkast og opprette ny?

For en enklere hverdag

Nexans er en tett og god strategisk partner av Solar Norge på levering av blant annet kvalitetskabler for norske forhold. 

Her kan du lese om funksjonssikre- og halogenfrie kabler, samt bestille i Webshop.

Om Nexans

Solar samarbeider med betydelige aktører, blant andre Nexans. De er en ledende leverandør av kvalitetskabler, og er veletablert i markedet.

Nexans er tilstede i det norske markedet med fabrikker, service, support og produkter tilpasset norske forhold. Det betyr at vi har kabelprodukter som er utviklet og produsert for å tåle kulde, is og snø, samt en varm sommerdag. Samtidig skal produktene være tilpasset norsk byggeskikk og tilhørende elektrisk system. Kvalitet, og løsninger med lang forventet levetid er viktig.

Velger du Nexans skal du være trygg på at produktet oppfyller dine behov og planlagte løsninger, samtidig som du har support og service tilgjengelig i den grad du ønsker. Under kan du lese mer om produktene som du får kjøpt og levert av Solar.

Bli kontaktet

Har du spørsmål om våre leverandører, eller ønsker du å samarbeide med Solar? Fyll ut kontaktskjemaet, og vi tar kontakt med deg for en uforpliktende prat. 

Ring oss gjerne på 04450 eller sende oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no

Gå til kontaktskjema

Fokusområder og løsninger

Funksjonssikre kabler

Kabler som opprettholder sin funksjon under brann i et definert tidsrom kalles funksjonssikre kabler.

Se utvalget i Webshop

Halogenfrie kabler

"EASY" kabler fra Nexans er halogenfrie, lette å bearbeide/avmantle og talkumfrie.

Se utvalget i Webshop

Funksjonssikre kabler

Funksjonssikre kabler er kabler som opprettholder sin funksjon under brann (i et definert tidsrom). Dette er kabler som BFSI, BFXI, BFOU og andre typer. De fleste starter på B eller inneholder "331" i produktnavnet (som er en referanse til standarden IEC 6033 1).

I denne type kabler brukes normalt glimmerbånd (også kalt micabånd) på leder, eller andre teknikker for å sørge for at elektrisk isolasjon forblir intakt/opprettholdes under brannforløpet.

Det er viktig å være oppmerksom på krav i NEK 400 : 2018, som tilsier at funksjonssikre kabler skal fungere i minst 60 minutter (under brannforløpet). Våre kabler testes normalt i 90 minutter eller 120 minutter.

Se utvalget i Webshop

   

 

    

 

 

   

 

    

 

    

Utvalgte produkter funksjonssikre kabler

BFSI 1kV 3x10/10

Røyksvak

Se produktet i webshop

BFXI 1kV 3G2,5

Dobbeltisolert, uskjermet funksjonssikker kabel til innen- og utendørs bruk.

Se produktet i Webshop

PT HF INFIT 2x1,0

Funksjonssikker alarm- og signalkabel

Se produktet i Webshop

Halogenfrie kabler - EASY konseptet

Vi fører et bredt sortiment halogenfrie kabler. Noen kabler har tilleggsmerking "EASY". Dette er halogenfrie kabler, som i tillegg til å være talkumfrie, også er konstruert for å være lette å bearbeide/avmantle.

Avhengig av kabeltype kan det også være andre fordeler. De fleste av Nexans halogenfrie kabler matcher brannklassekravet Dca -s2d2a2, gjenspeilet i bruksområder for røyksvak kabel i NEK 400 : 2018.

De fleste kablene er konstruert etter norsk produktstandard, som f.eks. HD 604-5D eller NEK 591. Det betyr at kablene er egnet for norsk klima, spenningssystemer og byggeskikk.

Se utvalget i Webshop

   

 

 

    

 

     

 

 

     

Utvalgte røyksvake produkter inkl. EASY varianter

IFXI EASY 1kV 4G6

Røyksvak kraftkabel til innen- og utendørs bruk. Dobbeltisolert, robust og meget lett å avmantle. Konstruert og produsert i henhold til HD 603 S1/5O og HD 604-5D

Gå til Webshop

IFLI EASY-R 250V 2x1/1 mm

Røyksvak brannalarmkabel med snodde ledere. God å jobbe med, lett å avmantle. Konstruert og produsert i henhold til NEK 591.

Gå til Webshop

IXXI EASY 100V 20x2x0,5

Røyksvak kommunikasjons-/signalkabel til innendørs bruk. Meget lett å avmantle både når det gjelder ytre kappe og isolasjon.

Gå til Webshop

1067341 IFSI-EMC 1kV m/Cu-skjerm 3x10/10

Røyksvak kraftkabel med skjerm av Cu-folie. Velegnet for innen- og utendørs bruk. Konstruert og produsert i henhold til HD 604-5D.

Gå til Webshop

 

 

 

 

               

                  

     

Byggevareforordningen (CPR) for kabler

Nexans leverer kabler i henhold til den nye Byggevareforordningen (CPR). Brannkrav i NEK 400 henviser nå til CPR-klasser, etter at CPR for kabler ble innført 1. juli 2017. 

Sikkerhetsnivå og type kabler som benyttes er stort sett uendret i forbindelse med innføringen av CPR, men definisjoner av begreper som f.eks. HFFR og røyksvak (halogenfri) kabel er kanskje blitt tydeligere. De mest benyttede klassene er Eca (typisk standardkabel - PVC) og Dca -s2d2a2 (typisk halogenfrie røyksvake typer). Finn mer informasjon om CPR i lenken under.

Nexans har sertifiserte produkter tilpasset det norske markedet, og norsk byggeskikk for øvrig.

Les mer om CPR

Hvorfor velge Nexans?

UTVIKLET FOR NORSKE FORHOLD
Våre kabler er produsert for å tåle tøffe omgivelser i jord, luft og vann. Med over 100 års erfaring med kabelproduksjon, og tre fabrikker i Norge, garanterer vi en kvalitet som gir lang forventet levetid.

BREDT SPEKTER
Stor nok til å binde sammen to kontinenter, liten nok til å passe din mobiltelefon. Dette beskriver vårt brede utvalg - fra én og samme leverandør.

LOKAL TEKNISK KOMPETANSE OG STØTTE
I våre forskningssenter utvikles nye innovative produkter. Våre tekniske eksperter kan hjelpe deg med både små og store utfordringer. 

LETT Å AVMANTLE - GOD Å JOBBE MED
Våre produkter er utviklet med utgangspunkt i elektrikerens hverdag. Gode materialer og riktig konstruksjon gjør kablene installasjonsvennlige -tilpasset montørens behov.

               

 

 

              

 

 

 

     

Solar Norge - utvalgte satsingsområder

Bolig

Solar tilbyr framtidsrettede løsninger innen styring, energimåling, elmateriell og elbillading. 

Les mer

Grønt skifte

Solar har fokus på grønt skifte, og utvikler tjenester for grønnere byggeplasser. Les mer om hva vi tilbyr.

Les mer

Ønsker du mer informasjon?

Vårt Kundesenter kan hjelpe deg med spørsmål om produkter, faktura- og leveranseavvik, retur og sporing av varer. Les mer om Kundesenteret.

Ta kontakt med oss på tlf. 04450, eller send oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no

Vi er klare for å hjelpe deg.

Send oss e-post