Reduksjon av CO2-utslipp er en global oppgave

Tiltak er iverksatt for å fremme miljøtiltak i hele Solarkonsernet. Ved å etablere et nytt rapporteringssystem og sette konkrete mål, har vi nå mulighet til å forbedre vår måte og sette mål for å redusere våre CO2-utslipp i hele konsernet.

Verden står overfor miljøutfordringer i klimaområdet. Bedrifter, inkludert Solar, er avhengig av naturressurser og at nye bedrifter gjør en innsats og tar miljøansvar.

Som et resultat forbereder Solar seg for en mer bærekraftig fremtid, og fokuserer på å bli en del av løsninger istedenfor bare en del av problemet. Derfor holder vi et konstant fokus på å redusere våre CO2-utslipp.

Siden 2010 har Solar rapportert våre utslipp til Carbon Disclosure Project. Derfor har Solar etablert et standard rapporteringssystem for våre CO2-utslipp.

En tydelig agenda er nødvendig

I begynnelsen av 2016 implementerte vi en ny strategi for CO2-utslipp i alle våre datterselskaper for å nå spesifikke mål. Strategien tilsier:

  •  alle firmabiler må være dieseldrevet, elektrisk eller hybrid og med plass til minimum 4 personer
  • alle lastebiler skal leve opp til de europeiske utslippskravene når avtaler med transportselskapene har blitt gjort
  • sette fokus på vårt bruk av vann, må vi sette opp betingelser for bilvask og erstatte eksisterende toaletter med vannbesparende typer
  • resirkulere og kildesortere avfall.

"Strategien for våre fremtidige mål med å redusere våre CO2-utslipp er ferdig. Nå har vi en jobb å gjøre med å gjennomføre forbedringer. Ved å arbeide sammen gjennom Solar konsernet er vi stronger together, og vi kan nå våre mål", sier Charlotte Bejerholm, ansvarlig for CO2-utslipp prosjektet i Solar konsernet.

De fire områdene som er nevnt er nøye utvalgt for å støtte Solars forretningsmodell.

Vil du vite mer om våre prosjekter?

Les mer om vårt samfunnsansvar
Investér i et skarpt kundefokus

Les mer om investering i Solar
Vil du være med å endre verden?

Les mer om jobb i Solar