Muluken drømmer om å åpne sitt eget verksted

18-årige Muluken stammer fra byen Kebado hvor han er vokste opp i en fattig familie som den eldste i en søskenflokk på fem. 

Hans foreldre jobber med landbruk og har aldri hatt råd til å betale for barnas utdannelse. 

Muluken er derfor meget taknemmelig for at han med Solar-prosjektet har fått muligheten til å ta en utdannelse som bilmekaniker. 

”Hvis jeg og de andre deltagere ikke hadde fått denne sjansen her ville vår skjebne sett meget annerledes ut. Prosjektet påvirker våre liv i en positiv retning”, forteller Muluken.

Det er særligt de fagene som handler om maskiner og verktøy, som Muluken elsker. Han drømmer om en dag å ha muligheten til å åpne sitt eget bilmekanikerverksted i hjembyen Kebado. Han mener at det er gode penge å tjene på dettte området, men først må studiene fullføres. Etter det håper han på å bli ansatt hos en populær mekaniker, så han kan få mer erfaring og spare penger til å åpne sitt eget verksted.

Skolen hvor Muluken får sin bilmekanikerutdannelse ligger 10 km fra Mulukens hjemby og i hverdagen kan han ikke pendle frem og tilbake. En del av den støtten som Muluken får fra Solar-prosjektet, går derfor til å leie et hus i nærheten av skolen.