Et ledende europeisk sourcing- og serviceselskap

Hvem vi er
Solarkonsernet er et ledende europeisk sourcing- og serviceselskap innen elektro, VVS og ventilasjon. Våre kjerneområder konsentrerer seg om produkter, sourcing, verdiskapende servicer og optimalisering av våre kunders forretning.

Vi tror på kraften av ja og bestreber oss på å forstå våre kunders unike og genuine behov for å gi relevant, personlig og verdiøkende service, og gjøre våre kunder til vinnere.

Vi leverer det du trenger
Å være et sourcing- og serviceselskap betyr at vi har fokus på hver enkelt kunde. Vi samarbeider tett med deg for å tilby skreddersydde løsninger som understøtter ditt daglige arbeid og prosesser, utvikle dine ferdigheter og drive en mer lønnsom bedrift.

Vår raske og presise leveranser kan bidra til å øke produktiviteten. Vi leverer riktige produkter til riktig tid, når du vil, hvor og hvordan du trenger dem. Vi har det beste distribusjonssystemet og de mest dedikerte medarbeiderne.

Et sterkt, børsnotert selskap
Vår omsetning utgjorde ca. 11.5bn DKK i 2020 og vi har i dag ca. 3.000 ansatte.

Solar A/S er notert på Nasdaq København som SOLAR B aksje og har vært notert siden 1953. Aksjen er inkludert i MidCap+indeksen.

Ledelsen
Leder av Solars konsernstyre er førsteamanuensis, lic. scient. Jens Borum. Hovedstyret i selskapet er CEO Jens Andersen, CFO Michael H. Jeppesen og CCO Hugo Dorph.

Solars historie

1919 - begynnelsen
Jacob L. Jørgensen - en ung, visjonær forretningsmann, så hvordan industrialisering og elektrifisering skapte et nytt behov. Han grunnla handel, import og grossistselskapet Nordisk Solar Compani, som solgte strømmålere og andre elektriske komponenter.

Utvidelse der det var nødvendig 
Selskapet har utviklet seg en god del gjennom årene. Selskapet grep mulighetene som oppsto til å utvide. Så, etter å ha produsert radioer i nærmere 40 år, opphørte produksjonen i 1958 og Solar produserte ikke lenger produkter. 

Siden da har Solar gått inn i nye forretningsområder, blant annet innen offshore og flere tunge industrier i tillegg til telekommunikasjon og nettverksprodukter. Senere har Solar introdusert varme, VVS og ventilasjonsprodukter i produktsortimentet.

Sourcing og services
I dag tilbyr vi også et stort antall ulike tjenester - alle tilpasset våre kunder. Derfor kaller vi oss for et sourcing og serviceselskap.

Videre kjøpte Solar det nederlandske selskapet, MAG45. MAG45s integrerte forsyningsløsninger gir selskaper mulighet til å samarbeide med MAG45 om strategisk styring av sourcing, logistikk og materiell. 

Ønsker du å investere i Solar?

I Solar, tror vi på produktutvikling, digitalisering og nettverksutvikling.

les mer her

CSR i Solar

Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor!

Les mer om våre prosjekter