Kundecases

Skreddersydde skap og effektiv logistikk sikrer effektiv produksjon hos Ehcolo

En av verdens ledende produsenter av pakkelinjer og palleteringssystemer har optimalisert produksjonen av kontrollpaneler i tett samarbeid med Schneider Electric og Solar. 

/globalassets/shared/schneider-global-project/echolo-case/echolo2_1200x675.jpg

Kundefordeler

  • Skreddersydde skap med forborede hull sparer verdifull arbeidstid og reduserer risikoen for feil og skader under bearbeidingen

  • Færre trivielle oppgaver gjør det lettere å tiltrekke seg og beholde medarbeidere

  • Høy kvalitet, vakker finish og lang levetid

  • Effektiv SmartKit-tjeneste med standardpakker med tavlekomponenter sparer mye tid ved bestilling av deler

  • Ett delenummer per kontrollpanel - kombinert levering over natten

  • Kjente betjeningspanelkomponenter av høy kvalitet

  • Global leverandør støtter service for kunder over hele verden
/globalassets/shared/schneider-global-project/echolo-case/peter.jpg

Tid er penger, sier et gammelt ordtak. Men det handler ikke bare om hvor mye tid som brukes på en oppgave. Det er like viktig hva tiden brukes til. 

For Ehcolo - en av verdens ledende produsenter av komplette pakkelinjer, palleteringsmaskiner, posefyllere og hetteplastere - er det helt naturlig å samarbeide tett med Schneider Electric og Solar. 

Den danske maskinbyggeren, som holder til i Tobøl i Vejen kommune, har drøyt 40 ansatte og leverer rundt 50 systemer i året. Nesten alle systemene selges til kunder utenfor Danmark. 

"Det er avgjørende for vår konkurranseevne at vi kan få hvert enkelt system ut av døren så raskt som mulig uten at det går ut over kvaliteten", sier Peter Mortensen, Electrical Manager hos Ehcolo. 

Han er ansvarlig for produksjonen av kontrollpaneler, som Ehcolo sammen med Schneider Electric og Solar har effektivisert betydelig. Resultatet er at Ehcolo sparer verdifull arbeidstid, reduserer risikoen for feil og frigjør ansatte fra kjedelige oppgaver. 

Suksessoppskriften er skreddersydde skap med forborede hull levert direkte fra Schneider Electric. I tillegg kan Ehcolo med Solars effektive SmartKit-leveringstjeneste bestille alle komponentene til hvert panel med ett enkelt museklikk og få alt levert sammen over natten.  

Dette er en stor fordel for oss. For det første sparer vi mange arbeidstimer fordi elektrikeren eller automasjonslærlingen ikke trenger å bore hundrevis av hull for DIN-skinner, kabelkanaler og ulike komponenter hver gang vi setter i gang med et nytt skap. Peter Mortensen, Electrical Manager hos Ehcolo

Mer interessante arbeidsoppgaver

"Dette er en stor fordel for oss. For det første sparer vi mange arbeidstimer fordi elektrikeren eller automasjonslærlingen ikke trenger å bore hundrevis av hull for DIN-skinner, kabelkanaler og ulike komponenter hver gang vi setter i gang med et nytt skap." 

"I stedet kan de bruke arbeidstiden sin på å montere, kable og bygge styringer. Kort sagt har vi fjernet en del av det trivielle arbeidet, slik at oppgavene blir mer interessante og faglig utfordrende." 

"Dette er selvfølgelig en fordel for den enkelte medarbeider, men også for bedriften, fordi det gjør det lettere for oss å tiltrekke oss og beholde kvalifisert arbeidskraft. I tillegg kan vi bruke ressursene der medarbeiderne skaper størst verdi", sier Peter Mortensen. 

De ferdige, kundetilpassede skapene betyr også mindre risiko for feil og skader, lengre holdbarhet og en generelt bedre finish. På Schneider Electrics fabrikk lakkeres skapene etter maskinering og etter at diverse hull er boret og åpninger for HMI-paneler, ventilasjon/kjøling osv. er skåret ut. 

Optimalisert innkjøp av tavlekomponenter

Selv om alle Ehcolos systemer bygges etter kundens spesifikke behov, arbeider det danske selskapet med en høy grad av standardisering for å oppnå høy kvalitet og produktivitet. Dette har gjort det mulig å optimere Ehcolos innkjøp av elektriske komponenter til kontrollpanelene betydelig.

"Sammen med Solar har vi utviklet tre standardiserte sett med alle tavlekomponentene vi trenger. I praksis betyr det at vi bare har ett artikkelnummer for hvert sett. Når vi skal bygge en ny tavle, bestiller vi settet med ett enkelt klikk", sier Peter Mortensen.

Det er Solars oppgave å gjøre bestilling og levering enkelt for kundene. Michael Ravn, Account Manager Industry hos Solar, forklarer: 

"Vi jobber kontinuerlig med å utvikle tjenestene vi tilbyr kundene våre. SmartKit-tjenesten for Ehcolo er et godt eksempel på hvordan vi som innkjøps- og serviceselskap kan støtte dem enda bedre og hjelpe dem med å bli mer effektive. Dette er noe vi gjerne vil rulle ut til enda flere kunder", sier han. 

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle tjenestene vi tilbyr kundene våre. SmartKit-tjenesten for Ehcolo er et godt eksempel på hvordan vi som innkjøps- og serviceselskap kan støtte dem enda bedre og hjelpe dem med å bli mer effektive. Dette er noe vi gjerne vil rulle ut til enda flere kunder Michael Ravn, Account Manager Industry hos Solar

Kjent for kvalitet

Helt siden Ehcolo ble grunnlagt for 37 år siden, har selskapet brukt Schneider Electrics tavlekomponenter.  

"Ehcolo er kjent for svært høy kvalitet. Installasjonene våre varer i mange år, så vi stiller selvsagt høye krav til kvaliteten på tavlekomponentene vi bruker. Schneider Electric er kjent og anerkjent over hele verden for produkter av høy kvalitet", sier Peter Mortensen. 

Han mener det tette samarbeidet med Schneider Electric og Solar er viktig for at Ehcolo skal kunne opprettholde den høye kvaliteten, konkurranseevnen og i siste instans arbeidsplassene i Danmark. 

"Og hvis vi en dag får behov for å utvikle en ny type tavle til en ny maskin, vil vi definitivt henvende oss til Schneider Electric igjen og få varene levert fra Solar." 

Jeg vil gjerne høre mer

Fyll ut kontaktinformasjonen din, og vi er klare til å hjelpe deg med å optimalisere skapene dine og spare tid og kostnader.

Fyll ut skjemaet

Om Ehcolo

Ehcolo ble etablert i 1987 og leverer komplette pakkelinjer, palleteringssystemer, posefyllere, hettestrettere med mer til kunder over hele verden.

Selskapet har drøyt 40 ansatte og leverer rundt 50 systemer i året. De aller fleste systemene selges til kunder utenfor Danmark.

All utvikling og produksjon foregår på selskapets to lokasjoner i Tobøl i Vejen kommune.