Digitalisering av forsyningskjeden

Odfjell Drilling

 

 

 

 

 

 

 

De siste ti årene har Odfjell Drilling sendt de daglige bestillingene sine via e-post til Solar. Som et resultat av et nytt digitalt samarbeid kan boreselskapet nå utnytte fordelene ved Solars nettbutikk, Webshop.

– ERP-systemet vårt blir integrert med Solars Webshop, noe som gjør det lettere for innkjøpsavdelingen. Vi kan redusere transaksjonskostnadene og øke effektiviteten, forklarer Johnny Kristensen, rådgiver GBS-SCM i Odfjell Drilling.

Under on- og offshoreprosjekter er leveringstiden en kritisk faktor. På grunn av stramme tidsfrister kan det bli kostbart og tidkrevende med leveranseforsinkelser. Ingeniørene er ofte bare tilgjengelige i et bestemt tidsrom, og hvis varene ikke ankommer til riktig tidspunkt, må det opprettes en alternativ tidsplan. I fremtiden blir imidlertid leveringstider og varelagerbeholdninger tilgjengelig i digitalt format.

Solar ble også invitert til også å levere prosjektstøttetjenester på land. Disse inkluderer et dedikert prosjektstøtteteam og en digitalisert varelagerløsning under større prosjekter og spesielle periodiske undersøkelser (riggprosjekter som kreves av klassifikasjonsselskapene).

– Det er også viktig for oss å ha tilgang til produktinformasjon og sertifikater til enhver tid – spesielt når vi håndterer farlige gjenstander. Den nye digitale løsningen betyr at denne informasjonen alltid er lett tilgjengelige, forklarer Johnny Kristensen, som ser på Solar som en innovativ og digital forretningspartner med moderne løsninger.

Forbedret logistikk

Odfjell Drilling investerer også i innovative digitale løsninger som støtter transparente, trimmede og kostnadseffektive forsyningskjedeprosesser. De foretrukne leverandørene inviteres til å delta i utviklingen av en ny løsning som har som mål å redusere tid og kostnader gjennom hele prosessen fra innkjøpsordre til varemottak.

Foreløpig er Solar ett av få selskaper som er invitert til å levere et gjennomførbarhetsbevis for konseptet (PoC).
– Vi er sikre på at dette blir den nye og kostnadseffektive måten vi støtter offshorevirksomheten vår på, sier Johnny Kristensen.

– De digitale løsningene våre gir Odfjell Drilling en bedre oversikt. Konstant tilgang til deres egen komplette katalog, priser og relevant dokumentasjon øker effektiviteten og gir økonomiske besparelser, sier Egil Finshus, salgssjef i Offshore og Marine i Solar.

Om Odfjell Drilling
Odfjell Drilling er et ledende internasjonalt bore- og ingeniørfirma. Gjennom nærmere fem tiår i bransjen har Odfjell Drilling posisjonert seg som en boreoperatør i verdensklasse i noen av de mest utfordrende naturmiljøene på jordkloden. Selskapet er basert i Norge med virksomhet over hele verden.