Bredt utvalg av elbillader

Solar har et bredt utvalg av elbilladere for ulike markeder fra flere forskjellige leverandører. Enten du har behov for lader til privat bruk, næringsbygg eller borettslag, så hjelper vi deg å finne den rette!

Lader kunden sin elbil rett i stikkontakten?

Elbilsalget i Norge øker og mange er ikke klar over faren ved å lade elbilen i en vanlig stikkontakt. En vanlig stikkontakt tåler ikke belastningen av å lade elbilen over lang tid. I verste fall kan det føre til brann eller livsfarlige elektriske sjokk. Kravet til lading i stikkontakt er en egen 10A kurs med jordfeilbryter type B. Den sikreste måten å lade på, er å montere en godkjent ladestasjon. 

Fordelene med en godkjent ladestasjon er at den er energibesparende, kostnadsbesparende og miljøvennlig. I tillegg får du ingen uønskede utkoblinger og du får sikker lading og et sikkert anlegg.

Nedenfor finner du elbilladere som passer til privatmarkedet, næringsmarkedet og borettslag/sameie.

Bli kontaktet

Har du noen spørsmål om elbilladere? Fyll ut kontaktskjema, og vi tar tar kontakt med deg for en uforpliktende prat. 

Du er også velkommen til å ringe oss på 04450 eller sende oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no

Gå til kontaktskjema
Se alle elbilladere til privatmarkedet

Se utvalg i webshop
Se alle elbilladere til næringsmarkedet

Se utvalg i webshop
Se alle elbilladere til borettslag/sameie

Se utvalg i webshop
Se alt innen tilbehør og strømtilførsel

Se utvalg i webshop

Hvordan du lader elbil er vesentlig

Den sikreste måten å lade på, er å montere en godkjent ladestasjon. Det finnes også løsninger som sørger for en dynamisk energistyring, som styrer hvor mye strøm som skal brukes til lading av elbilen/hybriden. Energistyringen består av avanserte ladestasjoner som kommuniserer via en kontroller mot en strømmåler. Strømmåleren passer på at den samlede ladeeffekten aldri overskrider en fastsatt grense og sørger for at det aldri oppstår uønsket utkobling. 

Solar har ladeløsninger fra anerkjente leverandører som oppfyller alle krav til privatboliger, borettslag/sameier og næringsbygg. Vi leverer svært avanserte og kraftige løsninger til de største byggene. I nye bygg får man et optimalt system med integrering mot byggautomasjon, men vi har også gode løsninger for eldre bygg.

Teknisk bruk av elbillading
Det finnes to ulike kontakter som tilkobles bilen, Type 1 og Type 2. Nyere biler leveres T2-kontakt. Det finnes også ulike ladestandarder for hvordan du lader elbilder og hybridbiler. Se hvilke under: 

Mode 1: Denne lademåten benyttes ikke lenger.
Mode 2: Denne formen for lading, skal ikke brukes regelmessig, kun til nødlading. Tilkobles mot jordet stikkontakt. Begrenset til 32A.
Mode 3: Fastmonterte ladere som benyttes hjemme og offentlige steder. Tilkoblet til dedikert ladepunkt med innebygget kontrollenhet
Mode 4: Ladestasjon som benyttes til hurtiglading, og tilkobles til en likestrømslader (DC). Støtter likestrøm på inntil 400A.

Hvordan velge riktig lader til elbil for privatmarkedet?

Som privatperson er man interessert i en effektiv og riktig lader til sin el- eller hybridbil. Det er viktig å informere kundene om hva de faktisk trenger for å installere en elbillader. I eldre hus med skrusikringer kan man ikke installere en elbillader uten først å bytte sikringsskap. Det er også viktig å få avklart elbilens bruksfrekvens og det subjektive behovet for hurtiglading.

  • Er ønsket å knytte opp elbilladeren mot smarthus
  • Har kunden behov for hurtiglading fordi han skal noe på kvelden
  • Er hensikten å lade bilen trygt i garasjen om natten

Behov for transport er individuelt. Solar har det du trenger for å få en sømløs overgang fra fossilt til elektrisk kjøretøy, og vi har alt på lager!

Vi tilbyr elbilladere fra flere forskjellige leverandører til privatmarkedet. Våre leverandører er Schneider Electric, Elko, Micro Matic, Eaton, ABB og Siemens.

Se alle ladere for privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan velge riktig lader til elbil for næring?

Ved et næringsbygg med garasje eller parkeringsplass kommer mange biler til omtrent samme tid på morgenen. Strømforbruket er derfor svært høyt på relativt faste tidspunkt. Det er derfor viktig at anlegget er sikret mot overbelastning og at kun de ansatte/autoriserte får benytte ladestasjonene. Med sikker identifisering, avanserte lastfordelingssystemer og robuste elbilladere sikrer du en optimal lading av de parkerte bilene, og anlegget holder i mange år tross hard bruk. Du sikrer også at strømuttakene ikke benyttes på kveld og natt når parkeringsplassene er forlatt av ansatte.

Solar har ladeløsninger fra anerkjente leverandører som oppfyller alle krav, og kan i tillegg levere svært avanserte og kraftige løsninger til de største byggene. Med integrering mot byggautomasjon vil du få et optimalt system. Vi har også gode løsninger for eldre bygg.

Se alle ladere næring

Hvordan velge riktig lader til elbil til borettslag/sameie?

Med det økende elbilsalget vil lading av elbiler og hybridbiler etter hvert utgjøre en betydelig kostnad på strømregningen for et borettslag eller sameie. Ved å installere en noe mer avansert ladeløsning enn i en privatbolig vil man oppnå rettferdig kostnadsfordeling mellom enhetene, en sikker ladeløsning som sikrer at sikringen ikke går, og en trygghet for at ikke utenforstående lader på en annen beboers enhet. Brannfaren i et garasjeanlegg blir ivaretatt og beboerne får en trygg lading.

Se alle ladere for borettslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehøret kunden trenger til elbilen

Når du skal koble de mer avanserte elbilladerne, er du avhengig av riktig tilbehør.  Vi leverer det du trenger av tilbehør til elbilladere, herunder ladekabel, strømtilførsel, sikringsmateriell og testutstyr.

Se alt tilbehør

De fire mest solgte elbilladere

Schneider elbillader WB+ T2 uttak 7,4kW

Vlink Wallbox Plus er en elbillader som er sikker, robust og enkel å bruke. Den leveres med nøkkellås, kapslingen er IP54 og den leveres med Type 2 uttak, som er definert som en standard for ladeboks uten fast kabel.

Se lader i webshop
Micro Matic Ladestasjon Compact 11kW T2

Compact er en Mode 3 ladestasjon med effekter opp til 11kW, og fås med Type 1 eller Type 2 plugg og 5 meter fastmontert kabel. Laderen kommer med integrert kabeloppheng og LED-lampe som gir statusinformasjon. For veggmontering. IP44.

Se utvalg i webshop
Eaton Ladestasjon X-Serie 7,4/22kW

Beskrivelse 2fas/1+N 230V/3+N 400V ladestasjon med justerbar innstilling for strøm, fra 10-32Amp. Maksimal effekt 7,4kW ved 230V eller 22kW ved 400V. IP 54, IK08. Type2 Uttak. Løser ut med Dc feilstrømmer over 6mA. Kontakt for lokal styring med potensialfri kontakt.

Se utvalg i webshop
ELKO Smart Elbill 16A m ESH GW

Beskrivelse ELKO Smart Elbillader 16A med ESH Gateway, er en lader for Elbil som er enkel å bruke, og den er sikker og robust. Laderen har et Type 2 uttak, som er definert som en standard for ladestasjoner uten fast kabel. ELKO Smart Elbillader leveres i 3,7 kW for 230V 1-fas eller 400 V 3-fas+N.

Se utvalg i webshop

 

 

 

 

 

Kurs om elbillading

Lær om hvilke krav som gjelder for lading i hjemmet, borettslag og næring.

Meld deg på kurs om elbillading gjennom Solarskolen.

Meld deg på i dag