Rådgiver-tjenester innen logistikk

Med Solar Consult tilbyr vi spesialkompetanse innen byggeplasslogistikk.

Rådgivning i prosjekter

Digitalisering og nye lover og regler gjør det mer krevende å gjennomføre prosjekter i bygg- og anleggsbransjen. Det stilles høyere miljøkrav og utbyggingen foregår i sentraliserte områder.

Som et av Europas ledende Sourcing- og serviceselskap, har Solar fokus på å utvikle løsninger som gjør våre kunder til vinnere. Vi jobber for at våre medarbeidere er blant de beste i bransjen - og har levert spesialistkompetanse til noen av de største byggeprosjektene med logistikkutfordringer i Norge.

Logistikkløsninger, digtalisering, sourcing og LEAN - nøkkelord i bransjen
Vi utvikler logistikkløsningen for dine prosjektoppdrag i bygg- og anleggsbransjen. Vi har fokus på de rette elementene som vil bidra til at du lykkes med prosjektgjennomføringen; Logistikktjenester som bidrar til kostnads- og tidsbesparelser, digitaliseringsverktøy som kan automatisere materialflyten, sourcing kan sørge for de rette produktvalgene og effektiv prosjektgjennomføring med hensyn til LEAN arbeidsmetodikk. Vi inkluderer miljø og bærekraft i løsningene og kan tilby kompetansebygging gjennom Solarskolen.

Ønsker du å vite mer?

Ta kontakt med oss!

Annette Nordhus
Customer Logistics Specialist
Mob: 91 12 09 87
E-post: solar.consult@solarnorge.no

Fyll også gjerne inn i kontaktskjema i knappen under, og vi tar kontakt med deg.

Gå til kontaktskjema
Logistikkløsninger

Med utgangspunkt i en felles forståelse av utfordringer og behov, kan Solar bidra med kompetanse og rådgivning innenfor logistikk og byggeprosjekter.

Les mer
Sourcing

Solar kan bidra med rådgivning om produktvalg og miljøpåvirkning, fremføring og avfallshåndtering som bidrar til valg av rett produkt.

Les mer
Digitalisering

Det er dokumentert at nye, digitale styrings- og rapporterings-programmer bidrar med minimum 7% forbedring på bunnlinjen i byggeprosjekter.

Les mer
LEAN

Effektiv planlegging og prosjektgjennomføring med Lean-metodikk kan gi økt produktivitet og kostnadsbesparelser

Les mer

Tidlig involvering

For å få full effekt av rådgivningen, er tidlig involvering viktig. Er vi med fra begynnelsen og planlegger logistikk og materialflyt i en felles prosess, får du en komplett logistikkløsning som øker både produktiviteten og effektiviteten din. I tillegg oppnår du forutsigbarhet på logistikkostnadene dine i gjennomføringsfasen.

 

 

 

 

 

Miljø og bærekraftig utvikling

Vi har kompetanse på grønne løsninger som bidrar til utslippsfri byggeplasslogistikk. I logistikkløsningen inkluderer vi tjenester som bidrar til utslippsfri transport og avfallsfrie byggeplasser, valg av miljøriktige produkter og digitalisering av hele verdikjeden. 

- Grønn byggeplasslogistikk
- Miljøriktige produkter
- Grønne energiløsninger på byggeplass (batteri/FC) 
- Kurs innen avfallshåndtering (se kurs lenger ned)

Gjennom dialog avklarer vi dine behov og leverer et uforpliktende tilbud med skreddersydde løsninger for ditt prosjektoppdrag.

Ta kontakt

Samarbeid med Bellona

For å sikre fokus på bærekraftig utvikling samarbeider vi tett med miljøstiftelsen, Bellona. Nylig har vi utarbeidet en rapport basert på systematiske observasjoner gjennomført på byggeplasser i 2019. Rapporten viser potensialet for reduserte CO2-utslipp og produktivitetsforbedringer for bygg- og anleggsbransjen.

Ønsker du å lese rapporten? 
Fyll inn dine kontaktdetaljer og få tilgang til rapporten.

Last ned rapporten

Ny rapport presenteres

Klimagassutslippene fra transport i byggenæringen kan reduseres med flere hundre tusen tonn ved hjelp av enkle og kostnadseffektive grep. Det viser vår nye rapport som vi har utarbeidet sammen med Bellona.

Last ned rapport

Vårt spesialistteam

Solars spesialister tilbyr rådgivningstjenester innen digitalisering, sourcing, logistikkløsninger og LEAN. Vi har fokus på effektivisering, produktivitetsforbedring og bærekraftige løsninger innen bygg- og anleggsbransjen.

Vår erfaring:

 • Designet og levert logistikkløsninger og produkter på flere av Norges største byggeprosjekter
 • LEAN kompetanse i planlegging- og gjennomføringsfasen
 • Master i organisasjon og ledelse med spesialisering i supply chain og logistikk; "hvordan digitalisering kan øke produktiviteten i bygg- og anleggsbransjen"


Annette Nordhus

Customer Logistics Specialist
Mobil: 91 12 09 87
solar.consult@solarnorge.no

Solarskolen tilbyr kurs

Kontakt oss
Tlf: 63 94 64 95
E-post: skolen@solarnorge.no

Solcelleinstallasjoner PV PRO

På dette kurset får du dypere forståelse om hvordan et solcellesystem skal komponeres, effektiviseres og installeres. Kurset gir deg grundig innføring i hele prosessen fra befaring, til leveransen av et ferdig solcellesystem.

Meld deg på
Solcelleinstallasjoner PV Basic

Kurset gir deg innføring i hvordan solcellesystemet fungerer, fra solcelle til stikkontakt. Du vil også få en generell forståelse for fotovoltaisk solenergi.

Meld deg på
Varmepumpeinstallasjoner Varmepumpekurs

Lær hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service. Kurset går over tre dager, er praktisk rettet og merkenøytralt.

Meld deg på
Elbillader Kurs i elbillading

Lær om hvilke krav som gjelder for lading i hjemmet, borettslag og næring. Meld deg på kurs om elbillading gjennom Solarskolen.

Meld deg på
Helse, miljø og sikkerhet FSE-kurs

Kurset fokuserer på hvordan FSE forskriften er en hjelp for elektropersonell til å jobbe trygt og ta de riktige avgjørelsene i en hektisk hverdag. Solarskolen tilbyr FSE lavspenning, høyspenning, for sakkyndige og instruert personell.

Meld deg på
El og installasjon Prosjektadm. og koordinering

Ønsker du å effektivisere prosjektarbeidet? Og få bedre oversikt og kontroll? Dette kurset er rettet mot deg som er involvert i et eller flere prosjekter innen elektrobransjen. Du får konkrete arbeidsmetoder og teknikker, som gjør at du får bedre oversikt over prosjektene.

Meld deg på
El og installasjon Internkontroll elektro

Det stilles store krav til kompetanse for de som gjennomfører periodisk verifikasjon av elektriske anlegg, og da er det viktig med god kjennskap til både gamle og nye normer og forskrifter.

Meld deg på
E-læring Miljøopplæring – Fra avfall til ressurser

Gi dine ansatte en digital miljøopplæring som skaper engasjement, motivasjon og forståelse for hvordan håndtering av selskapets avfall kan forvandles til ressurser, (og hvordan det som hver enkelt av oss gjør påvirker en bærekraftig fremtid.)

Ta kontakt
Virtuelt kurs Lean Prosjektering, VDC i praksis

Lean prosjektering - VDC i praksis har som mål å skape økt lønnsomhet i prosjektene gjennom å bruke Lean og VDC tankesett i organisering, planlegging og gjennomføring av prosjektfasen før produksjon.

Ta kontakt
Virtuelt kurs Lean Construction Grunnkurs

Lean Construction fokuserer på helhetstenking for prosjektet mellom alle involverte, enten de driver med prosjektering, innkjøp, ledelse eller produksjon på byggeplass.

Ta kontakt
Fysisk kurs med simulatortrening Lean Construction Grunnkurs

Vårt Lean-spill «Byggsimulatoren» tar tak i byggebransjensutfordringer rundt planlegging og oppfølging. «Byggsimulatoren» illustrerer utfordringene i et byggeprosjekt og hvordan man kan løse disse ved hjelp av Lean planlegging. Simulatoren har 12 roller og går gjennom 3 omganger.

Ta kontakt
Det at Solar hjalp oss med å få samlet leveransene våre fra flere leverandører på én og samme bil, gjorde at vi sparte mye tid i varemottaket. Resultatet ble færre biler med varer, færre varemottak, høyere produktivitet hos våre montører og ikke minst en positiv miljøgevinst gjennom mindre CO2-utslipp. Eirik Helgøy, Daglig leder i R2S Elektro på Campus Ås

Logistikkløsninger

En effektiv håndtering av materialflyten både i den daglige forretningen og i prosjekter øker produktiviteten og bunnlinjen i hele leveringskjeden, samtidig som CO2-utslipp reduseres. Med utgangspunkt i en felles forståelse av utfordringer og behov, kan Solar bidra med kompetanse og rådgivning innenfor logistikk og byggeprosjekter, i tillegg til å være en pålitelig leverandør av logistikktjenester i gjennomføringsfasen.

Målet er å definere den optimale logistikkmodellen med en tilhørende implementeringsplan og priser for gjennomføring i samarbeid med deg. Som et resultat oppnår du i gjennomføringsfasen økt produktivitet og reduserte kostnader, gjennom forenklet tilbudsprosess og administrasjon av varekjøp og leveranser.

Hva får du

 • - Rådgivning
 • - Logistikkmodell
 • - Logistikktjenester
 • - Grønn Logistikk
 • - Kompetansebygging
 • - Leveranseplan
 • - Rådgivning grønne energiløsninger på byggeplass (batteri/FC)

 

 

 

 

 

 

 

Sourcing

Valg av rett produkt er essensielt for økonomien i et serviceoppdrag eller et prosjekt. Erfaring og kompetanse og et velfungerende produktapparat og leverandørportefølje, er vel så viktig som pris og rettidig levering.

Solar kan bidra med rådgivning om produktvalg og miljøpåvirkning, fremføring og avfallshåndtering som bidrar til valg av rett produkt. 

For å sikre full effekt av et godt produktvalg er en god håndtering av leveringskjeden viktig. For å oppnå dette, kan Solar bidra med en gjennomgang av forskjellige systemer og digitale integrasjoner som effektiviserer både bestilling og leveranse av materiell.

Digitalisering

Det er godt dokumentert at byggebransjen er en av de minst digitaliserte bransjene i verden. Men nye plattformer og software, som kan håndtere den store kompleksiteten i bygg-og anleggssektoren, er nå tilgjengelige i markedet.

Det er dokumentert at nye, digitale styrings- og rapporteringsprogrammer bidrar med minimum 7% forbedring på bunnlinjen i byggeprosjekter.

Solar kan bidra med kompetanse på
- digital styring av logistikk og materialeflyt inn mot prosjektoppdrag
- hvordan digitaliseringen kan bidra til miljøbesparelser og bærekraft

Systemene vi vektlegger:

- EXTEND: Lagerstyring, produktstandardisering og varelageranalyse
- BiM: Hvordan BiM elementdatabaser bidrar til funksjonsbasert sourcing 
- LetsBuild og BEAst-label (NOBB): Effektiv styring og rapportering av byggeprosjekter gjennom digital informasjonsdeling i sanntid

LEAN

Som også beskrevet under Logistikkløsninger, kan Solar bidra med å designe den rette styringsmodellen for både daglig drift og prosjekter, med tilhørende digital støtte og kartlegging av eventuelle nødvendige integrasjoner. Et viktig verktøy i denne sammenheng er å ha en LEAN tilnærming til både planleggingen og gjennomføringen for å sikre økt produktivitet og reduserte kostnader gjennom blant annet forenklet administrasjon av varekjøp og leveranser.

Kompetansebygging – LEAN kurs

 • Lean Prosjektering, VDC i praksis – Virtuelt kurs
 • Lean Construction Grunnkurs – Virtuelt kurs
 • Lean Construction Grunnkurs - Fysisk kurs med simulatortrening

Les mer om detaljert kursinnhold ovenfor og ta kontakt ved Solarskolen for interesse og påmelding.

Kontakt Solarskolen
Tilgang på spesialistkompetanse

Vi jobber for at våre medarbeiderne er av de beste i markedet, og har levert spesialkompetanse til flere av de største byggeprosjektene i Norge.

Konkurransedyktige betingelser

Som totalleverandør av rådgiving, logistikktjenester og materiell, kan vi tilby konkurransedyktige betingelser på våre løsninger.

Tilgang på kurs gjennom Solarskolen

Solar har utviklet kurs som skal hjelpe deg med å komme i gang med og få nødvendig kompetanse. Besøk solarskolen sine sider for mer informasjon.

Miljø og bærekraft

I vår forretning fokuserer vi på bærekraftig utvikling i våre løsninger. For å sikre fokus på bærekraft, samarbeider vi tett med miljøstiftelsen, Bellona. Vi har også etablert et eget partnerprogram innen klima og energi som gir deg et konkurransefortrinn i markedet og svært konkurransedyktige betingelser på produktporteføljen i programmet.

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med oss!

 

Annette Nordhus
Customer Logistics Specialist
Mob: 91 12 09 87
E-post: solar.consult@solarnorge.no