Kontorbygg

Strålende eksempel på vellykket samarbeid

Da Bygg-Göta skulle renovere en stor kontoreiendom på Kämpegatan i Gøteborg, ble Solar Light koblet inn på et tidlig tidspunkt. Etter et velfungerende samarbeid kan de nyinnflyttede leietakerne nå jobbe i lyset fra spesialtilpassede løsninger som er like stilige som praktiske.

Bygg-Göta er et Göteborgsbasert eiendomsselskap som i 70 år har bygget, renovert og forvaltet både bolig- og næringseiendommer. Bygg-Göta er blant annet eier av hele kvartalet Bronsen i sentralt beliggende Gullbergsvass, hvor de etter hvert har foredlet de gamle industrilokalene til moderne kontorer. Siste etappe i prosjektet har vært husene langs Kämpegatan 4–16, hvor leietakerne i slutten av 2018 kunne flytte inn i topp moderne lokaler. I forbindelse med oppussingen tok Bygg-Göta tidlig kontakt med Solar Light for å få hjelp til belysningen i eiendommen.

– Det som var gøy med dette prosjektet, var at Bygg-Göta virkelig turte å satse på belysningen. Belysning blir dessverre ofte sett på som noe som bare er nødvendig, men her valgte de å se det som en del av interiøret fra starten av, noe vi selvfølgelig synes er kjempegøy, sier Andreas Johansson, salgssjef i Solar Light. Han fortsetter:

– Ofte får vi bare en arkitekttegning av hvordan eiendommen ser ut med tomme rom, og i beste fall får vi en formening om hvordan interiøret er tenkt. Her sprengte de hele eiendommen, og deretter fikk vi være med på et tidlig tidspunkt, noe som gjorde at kompetansen vår virkelig kom godt med. Og da er selvfølgelig forutsetningene for et vellykket resultat på topp. Vi er veldig stolte av helheten her, og ikke minst at samarbeidet fungerte så bra mellom alle involverte parter.

Prosjektet brukte en rekke ulike standardprodukter fra Solar Lights sortiment. Flere av disse ble også foredlet for å tilpasses prosjektet, for eksempel ble det benyttet forhåndstilkoblede armaturer for å kunne gjennomføre monteringen mer effektivt. En annen vellykket spesialtilpasning er at en stor del av produktene er spesiallakkert for å passe inn i kontorets interiør.

– Det var utrolig vellykket, sier Andreas Johansson. Armaturer er vanligvis hvite, men her valgte de i stedet å lakkere dem i sort. Det er ekstra gøy fordi det viser hvor kult det kan være når man tør å ta svingene.

Installasjonen er utført av Högsbo El, som lenge jobbet for Bygg-Göta – men som også har vært kunde hos Solar i lang tid.

– Det er først og fremst to ting jeg setter pris på med å jobbe med Solar. Den ene er at du alltid får svar på spørsmålene dine, og du får det raskt. Det andre er engasjementet. Personalet kommer gjerne ut på stedet for å se på prosjektet, noe som er et godt utgangspunkt for at sluttresultatet skal bli bra, sier Mats Danielsson ved Högsbo El, og fortsetter:

– En fordel med å ha med Solar Lights kompetanse på et tidlig tidspunkt er at du får alle beregninger sort på hvitt, du trenger ikke gjette og ta inn for mange eller for få armaturer. Mange ganger når du dimensjonerer selv, tar du kanskje en ekstra for å være på den sikre siden.

Sven Thompson er prosjektleder i Bygg-Göta og den som var ansvarlig for oppussingen av eiendommen på Kämpegatan, og han er også fornøyd med samarbeidet.

– Å jobbe med Solar betyr for meg at du får raskhet, kunnskap og engasjement. I dette tilfellet er vi veldig fornøyd med sluttresultatet, det ble veldig vellykket. Belysningen forsterker det spesielle med disse lokalene, og vi lar lyset ta ekstra plass i stedet for å skjule det. Vi har definitivt hatt mye fokus på økonomien, men vi har også fått skikkelig god belysning for pengene.

Sven Thompson og Bygg-Göta har jobbet med Solar Light mange ganger før, men det er sjelden at samarbeidet begynner på et så tidlig stadium som nå – og fordelene med det er flere, sier han:

– Dette prosjektet har til tider vært litt komplisert, for eksempel har vi ulike etasjehøyder på de ulike etasjene. Det stiller spesielle krav til for eksempel blendingsbeskyttelse, og der er det greit å få et innblikk i løsningene tidlig, sier Sven Thompson, og fortsetter:

– En annen stor fordel er at vi kan se et produkt tidlig i prosessen og få en idé om prisen. Det betyr at vi kan få kontroll på kostnadene samtidig som vi vet at sluttresultatet blir virkelig bra.

Stuefølelse.

Uformell belysning for avslappende og kreative møter.

Trappeoppgang som tar over.

Stilige lamper og bidrar til en godt opplyst trappeoppgang som tiltrekker blikket.

Utendørsbelysning.

Med riktig lys skapes en innbydende fasade.

Lurer du på hva Solar Light kan gjøre for ditt neste prosjekt?

Våre produkter innen belysning er nøye utvalgt. De er av høy kvalitet og vil garantert gi deg mye for pengene i lang tid. Gjennom våre lyseksperter tilbyr vi lysberegning som sørger for at riktig belysning alltid havner på rett sted, uansett om belysningen skal monteres innvendig eller utvendig. Gjennom vår kompetanse og ekspertise sørger vi for at arbeidet ditt blir så smidig som mulig, og uansett hva du er ute etter innen belysning, har vi løsningen for deg. Vi vet hva moderne belysning betyr for mennesker, miljøet og lommeboken.

Oppdag Solar Light her