Forbedret arbeidsmiljø og halverte strømregninger

Et nytt belysningssystem med intelligent lysstyring forbedret arbeidsmiljøet hos Solar. Samtidig ble strømregningen redusert med 57%, og 2.326 kg CO₂ ble spart årlig.

Se alle prosjekter
En arbeidsplassvurdering i 2021 viste at belysningen på Solars kontorer i Brøndby var utdatert. Ifølge det danske Arbeidstilsynet* skal kunstig belysning for kontorarbeid være 500 lux, mens systemet i Brøndby ga 200 lux, noe som tilsvarte kravene da systemet var nytt.
 
Undersøkelser viser at du i løpet av en arbeidsdag ved datamaskinen flytter blikket mellom ulike dokumenter, faner og tastatur opptil 10 000 ganger. Uten riktig belysning er det slitsomt for øynene, og kan føre til problemer som trøtthet, hodepine og generelt redusert effektivitet.

Solars egen belysningsavdeling utførte lys- og energiberegninger som viste at man med dagens moderne LED-teknologi og ENVI-armaturen fra Solar Light kunne oppnå energibesparelser på 57% og samtidig øke lysnivået fra 200 til 500 lux. Det viste seg også at mange av bordlampene som var kjøpt inn som tilleggsbelysning kunne fjernes.

Det var mulig å foreta en 1:1-utskifting av totalt 311 stk 600 x 600 armaturer, montert i synlige T-skinnedekker.

*Kunstig belysning - Arbejdstilsynet (at.dk)

Lysstyring reduserer energiforbruket

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/brondby_case_dk_1.png
Alle de 311 nye ENVI-armaturene leveres med L-Senseteknologi. Det betyr at alle armaturer er utstyrt med en egen sensor som registrerer bevegelse og innkommende dagslys.
 
Armaturene deler deretter denne kunnskapen trådløst med hverandre, slik at de på alle måter fremstår som et komplett belysningssystem - bare uten de tradisjonelle ledningene mellom armaturene. Denne løsningen er spesielt interessant ved renovering av eldre belysningssystemer. Du kan få et topp moderne belysningssystem med dagslysstyring uten å måtte gjennomføre en kostbar renovering av det eksisterende anlegget.
 
"Det nye systemet kan faktisk levere 700 lux, men vi har satt en grense på 500 lux. Dels for å spare energi, men også for å forlenge armaturenes levetid.
Som kjent avtar lysutbyttet fra armaturene over tid, men når dette skjer vil armaturene automatisk skru seg opp, slik at vi alltid har riktig lysnivå, men ikke bruker mer energi enn nødvendig."
 
De gamle armaturene brukte 100% kapasitet for å levere 200 lux, mens de nye armaturene bare bruker ca. 80% for å levere 500 lux.

brondby_case_dk_2.png

80HYiws8uyI=inverso ii wh easy-air.jpg

 

Fordeler med 1:1-utskifting

Med en 1:1-utskifting gjenbruker du den eksisterende installasjonen. Det gjør utskifting enklere og raskere, og med en ny lysberegning kan du også raskt finne riktig armaturløsning, med riktig lysmengde, og maksimal energibesparelse.

 

Gammelt anlegg

kostnader (inkl. lyskilder)

 

 41.052 kWh/år

140.051,06 kr/år

   4.105,20  kg CO₂/år

Nytt anlegg

kostnader (inkl. lyskilder)

 

 17.789 kWh/år

140.051,06 kr/år

   1.778,92  kg CO₂/år

Besparelser pr år

kostnader (inkl. lyskilder)

 

 23.263 kWh/år

140.051,06 kr/år

    2.326,28  kg CO₂/år

 

 

 

Det nye systemet kan faktisk levere 700 lux, men vi har satt en grense på 500 lux. Dels for å spare energi, men også for å forlenge armaturenes levetid. Carsten Løvgren, Salgssjef - Solar Light

Ny lovgivning

Det nye anlegget i Brøndby overholder naturligvis den siste lovendringen, som forbyr bruk av kvikksølv.
Ønsker du å vite mer om de siste endringene, ta kontakt med en av våre eksperter i belysningsavdelingen eller les mer på vår nettside.

Les mer

Besparelser pr år

  23.263  kWh/år

140.051 kr./år

    2.326 kg CO₂/år

Det beste lyset for deg

Vil du også være i en bedre posisjon når det gjelder den grønne omstillingen? Så ta kontakt med oss. Vi viser deg gjerne på stedet hvordan vi har innrettet kontoret vårt på en energibesparende måte, eller vi kan rett og slett komme til deg for å finne det beste individuelle oppsettet.

Finn riktig kontaktperson for din region her.

Finn din kontaktperson

Vi går inn i framtiden sammen med deg

Den grønne overgangen stopper ikke bare ved belysning. Vi har naturligvis et bredt spekter av muligheter for å gjøre din bedrift energibesparende.

Ta en titt rundt på nettsiden vår og la deg inspirere. Vi er selvfølgelig alltid klare til å hjelpe deg dersom du har spørsmål.

Hva kan vi tilby