Grønt skifte

Finn smarte og energisparende løsninger for ulike områder

Det er utallige måter å redusere miljøfotavtrykket på.

Vi har samlet et bredt spekter av smarte løsninger som hjelper deg når du vil bli mer bærekraftig, forbedre arbeidsmiljøet og øke sikkerheten.

Kombinasjonen av vår kompetanse, innsikt, produkter og tjenester samt kunnskapen du får fra Solarskolen kan utgjøre forskjellen i det grønne skiftet.

Lading av elbiler

Elbil-ladestasjoner og innbydende lys for dine ansatte

Følg med i det grønne skiftet og gi ansatte og samarbeidspartnere ladestasjoner på en godt opplyst parkeringsplass.
Les mer
TAK

Solcellepaneler gir bærekraftig energi

Leter du etter en fornybar energikilde? Gjennomfør en langsiktig investering som vil være til nytte for både økonomien og miljøet.
Les mer
Innendørs og utendørs belysning

Lys som gir sikkerhet og bedre arbeidsmiljø

I tillegg til å generere bedre energieffektivitet, vil riktig LED -lys også forbedre sikkerheten i produksjonsområdet ditt. Legg til lysrutiner for å oppnå ytterligere besparelser.
Les mer
VARERHÅNDTERING

Reduser antall leveranser og spar tid

Med planlagt levering sørger vi for å pakke leveransene dine. Du sparer tid på håndtering av varer mens vi oppnår en mer effektiv logistikk.
Les mer
OPPBEVARING

Reduser svinn og bundet kapital i varelageret

Implementering av lagerstyringssystem gir bedre oversikt, reduserer tid brukt på administrasjon av bestillinger samt minsker materialforbruket betydelig
Les mer

Lading av elbiler

I takt med at det grønne skiftet eskalerer, øker også etterspørselen etter elbil-ladestasjoner. For mange elbilister er arbeidsplassen det foretrukne ladestedet.

Ved et næringsbygg med garasje eller parkeringsplass kommer mange biler til omtrent samme tid på morgenen. Strømforbruket er derfor svært høyt på relativt faste tidspunkt. Det er derfor viktig at anlegget er sikret mot overbelastning. Med sikker identifisering, avanserte lastfordelingssystemer og robuste elbilladere sikrer du en optimal lading av de parkerte bilene, og anlegget holder i mange år tross hard bruk. Du sikrer også at strømuttakene ikke benyttes på kveld og natt når parkeringsplassene er forlatt av ansatte.

Solar har ladeløsninger fra anerkjente leverandører som oppfyller alle krav, og kan i tillegg levere svært avanserte og kraftige løsninger til de største byggene. Med integrering mot byggautomasjon vil du få et optimalt system. Vi har også gode løsninger for eldre bygg.

 

Se utvalget i webshop

Solceller

Solcellepaneler på taket kan være løsningen, hvis du leter etter en fornybar energikilde.

De er en langsiktig investering, men har 25 års ytelsesgaranti. De anses som vedlikeholdsfri og kan vare opptil 50 år, noe som gjør dem til en bærekraftig investering. 10 kvadratmeter (m2) solcellepaneler kan spare miljøet på 500 kg CO2 som sendes ut per år.

Gå til webshop

Innendørs og utendørs belysning

Lag et bedre arbeidsmiljø med riktig belysningsløsning. I tillegg til å generere bedre energieffektivitet, vil riktig LED-lys også forbedre sikkerheten i produksjonsområdet ditt.

En annen fordel med å velge en skikkelig LED-løsning er bedre fargerepresentasjon, som også kan forbedre arbeidsforholdene.

Sett opp lysrutiner i henhold til din produksjonsplan og oppnå ekstra kostnadsbesparelser. Kanskje du til og med kan redusere lyset i løpet av dagen, når det er lyst ute.

Les mer

Planlagt levering

Optimaliser effektiviteten

Planlegg og komprimer dine leveranser fra Solar, slik at dine varemottak blir mer effektive. I stedet for å ha 4-5 enkeltleveringer per ukedag, kan du enkelt planlegge to større leveranser fra Solar på faste dager i vår Webshop, og dermed effektivisere varemottaksprosessen. Bestill når du vil, og Solar sørger for at leveransen sendes på neste avtalte faste leveringsdag.

Optimaliser kostnadene
Solar er, som resten av bransjen, påvirket av mangel på ressurser og økte drivstoffpriser i transportsektoren. Dette fører til økte transportkostnader. Gjennom leveranser på faste ukedager, vil Solar begrense prisøkninger i verdikjeden.

Optimaliser  bærekraft 
Færre leveranser bidrar til å redusere virksomhetens CO² utslipp med inntil 60%. En liten innsats som utgjør en stor forskjell på miljøet.

 

Les mer

Lagerrom

Vareautomat er et lagerstyringsverktøy som gjør at du kan redusere lageret og vil senke forbruket med 25-40%. Du vil se en mer ansvarlig bruk av ressurser ettersom svinnet reduseres betydelig. Vareautomaten kan inneholde alt fra verktøy, batterier, reservedeler, HMS-utstyr, kjemikalier og risikoprodukter. De gir økt kontroll, optimalisert drift og redusert risiko for driftsstans.


Automatisert omorganisering av materialer som er innebærer av disse tjenestene sikrer høy pålitelighet av levering, og du vil unngå situasjoner der du mangler viktige reservedeler. Utgåtte produkter er en saga blott.


2boks lagerløsning
hjelper deg med administrere varelageret ditt og sørger for at varene er tilgjengelige til enhver tid.

Å gå tom for materialer kan forhindre at du gjør jobben din - det ønsker vi ikke. Hvis du velger en 2boks-løsning, i tillegg til at du bruker Solar som Mercer, vil du motta leveranser to ganger i måneden og ikke hver dag. Denne type logistikk er mer effektiv og en klar fordel for miljøet. Løsningen er spesielt egnet for produkter du har et høyt forbruk av, men mindre aktive materialer kan også være inkludert.

2boks lagerløsning fungerer ved at hvert produkt har to kasser. Når den ene kassen er tom bestiller kunden enkelt påfylling ved å scanne strekkoden på boksen og taste inn antall for etterfylling. Du oppnår 24/7 tilgjengelighet, et redusert antall forsendelser, en bedre oversikt over varelageret ditt, og du vil frigjøre tid. I tillegg vil du redusere lageret med ca. 30%, som betyr mindre bundet kapital i lageret ditt.

Les mer