Det grønne skiftet

Gode tilbud på elbilladere

Enten du har behov for lader til privat bruk, næringsbygg eller borettslag, så hjelper vi deg å finne den rette!

Solar har et bredt utvalg av elbilladere og tilbehør fra flere forskjellige leverandører.

Du kan også komme til oss for å få råd om laststyring, beregninger og elektrisk installasjon.

Se tilbud i Webshop

Klargjør kundens behov - still disse spørsmålene

/globalassets/shared/climate-and-energy/ev-chargers/man_charging_an_electrical_car_fb_post-600x600.jpg

Før du starter arbeidet, bør du finne ut hva kunden faktisk trenger. Her er noen spørsmål du kan stille for å kunne levere en passende og korrekt installasjon:

• Hvem er kunden? Er det en privatperson, et borettslag, en arbeidsplass eller en offentlig aktør, f.eks. et parkeringsselskap?

• Hvor skal installasjonen utføres? Garasjeinnkjørsel, parkeringsplass, utendørs parkeringsplass? Skal laderen monteres på vegg eller på bakken?

• Hva er den nødvendige kapasiteten til laderen, og er strømforsyningen tilstrekkelig?

• Er det behov for adgangskontroll (nøkkel eller RFID)? Og er det nødvendig å ta betalt for strømforbruket?

• Hvilke behov har kunden? Hvor mange og hvilke biler skal lades? Antall steder med ladere? Hvor raskt trenger du å kunne lade? Trenger du ladeløsninger eller overvåking av strømforbruket?

• Hvordan ser det eksisterende elektriske anlegget ut? Hvilken status har det elektriske anlegget? Takler det elektriske anlegget økt belastning ved lading? Har du behov for å balansere belastningen? Har eiendommen riktig beskyttelse i form av jordfeilbrytere som er tilpasset elbillading? Hva slags overspenningsvern er tilgjengelig?

Tilrettelegge for ulike typer kunder

Private hjem

I eldre hus med skrusikringer er det ikke mulig å installere en elbillader uten å bytte sikringsskapet først. Det er også viktig å avklare plassering av laderen og hvor ofte elbilen skal brukes. Finn også ut hvilken ladeeffekt som trengs, og om det er behov for hurtiglading.

Avklar også om det kun er én bil som skal bruke ladestasjonen (fast kabel) eller om det er flere brukere (åpen plugg). Er det behov for adgangskontroll (nøkkel eller RFID)? Og om det er behov for fakturering av strømforbruket?

Kommersielle bygninger

I et næringsbygg med garasje eller parkeringsplass ankommer mange biler omtrent samtidig om morgenen. Strømforbruket er derfor svært høyt på relativt faste tidspunkter. Det er derfor viktig at anlegget er sikret mot overbelastning og at kun ansatte/autoriserte personer får bruke ladestasjonene.

Med sikker identifikasjon, avanserte lastfordelingssystemer og robuste elbilladere sørger du for optimal lading av de parkerte bilene, og systemet varer i mange år til tross for mye bruk. Du sørger også for at stikkontaktene ikke brukes på kvelds- og nattestid når de ansatte forlater parkeringsplassene.

Boligselskaper

Med det økende salget av elbiler vil lading av el- og hybridbiler etter hvert utgjøre en betydelig kostnad på strømregningen i et borettslag eller sameie.

Ved å installere en mer avansert ladeløsning enn i et privat hjem oppnår du en rettferdig fordeling av kostnadene mellom enhetene, en sikker ladeløsning som sikrer at sikringen ikke går, og trygghet for at utenforstående ikke lader på en annen beboers enhet. Brannrisikoen i et garasjeanlegg minimeres, og beboerne får trygg lading.

Utvid virksomheten din med Solar School

Si JA til nye typer oppgaver som markedet etterspør

Velg riktig elbillader

Hjemmelading

Amina

Amina er en av markedets minste ladere, og like enkel for montøren som forbrukeren. Dette er en 1-fase-lader med ladeeffekt fra 1,4 kW til 7,4 kW, som sørger for at bilen din er ferdig oppladet og klar for en ny dag – hver dag. Den er perfekt tilpasset hverdagslivet, og er et trygt og rimelig alternativ som setter bilen og dens funksjoner i fokus.
Se lader i webshop
Hjemmelading

Easee Charge Lite

Easee Charge Lite er en pålitelig og fremtidsrettet lader for alle hjemmeladingsbehov. Lokal Bluetooth-kontroll sikrer en pålitelig tilkobling, og avanserte intelligente sikkerhetsfunksjoner gjør det trygt å lade - til enhver tid. Designet og produsert i Norge; hjemmelading gjort enkelt. Sikkert. Pålitelig. Fremtidsrettet.
Se lader i webshop
Hjemmelading

Growatt

Thor smartlader med wifi eller kablet internett. Inntil 22kW 3-fas TN. Kan brukes på både 1 og 3 fas IT nett og 1 og 3 fas TN nett. Socket versjon. Ladekabel kan låses til stasjon via app. PV linkage mode gjør at lader kan lade bil med overskytende solcelleproduksjon om man har installert Growatt smart meter.
Se lader i webshop
Prosjektlading

Easee Charge Black

Easee Charge er en verdens mest skalerbare ladeløsning for borettslag og større installasjoner. Laderoboten gir deg heldynamisk ladeeffekt fra 1,4kW - 22kW og sørger for at du kan lade så raskt som bilen og strømnettet i borettslaget tillater.
Se lader i webshop
Prosjektlading

EVlink Pro

EVlink Pro AC er tredje generasjon EVlink ladere. Den sørger for pålitelig, stabil og smart lading med økt sikkerhet og tilkoblingsmuligheter. Sømløs brukeropplevelse for både brukere og installatører. Tilpasset for semi-offentlige parkeringsanlegg, kommersielle og industrielle bygg, firma EV-flåter og boligblokker. Enkel å installere, bruke, overvåke og vedlikeholde gjennom digitale funksjoner og økt sikkerhet.
Se lader i webshop

Få gode priser på EVBox - bli Klima- og energipartner

Med ladeboksene til EVBox får du ikke bare en effektiv lading av elbilen din, men en rekke andre muligheter på grunn av enestående funksjonalitet! EVBox tilbyr ladestasjoner for alle typer prosjekter - fra installasjoner på enebolig til større industrianlegg. Produktene har komplett teknisk funksjonalitet, blant annet fungerer ladestasjonene på alle typer nett, integrert 4G og kWh-måler og solid materialvalg for norske forhold. Ønsker du en lader av svært god kvalitet er EVBox å foretrekke.

Den beste prisen på EVBox får du ved å bli med i Solars partnerprogram innen Klima- og energi.

EVBox har følgende egenskaper

Smart styring med App - Støtte inntil 22 kW – Effektiv lading - Passer til alle typer strømnett (IT, 230V/1+3 fase, TT og TN 400V) - Integrert 4G alltid online! - et trygt valg! - Robust materialvalg, designet for å tåle nordisk klima.