Drammen kunnskapspark

Spar energi med lysstyring

Dagslyssensorer sørger for at lyset er avslått når det kommer tilstrekkelig dagslys inn på arbeidsplassene. I takt med varierende dagslys, dimmes alle armaturene uten at du trenger å gjøre noe.

Alle lyskildene i lokalene styres med et ferdig programmert KNX-system. Grunninnstillingen er et belysningsnivå på 300 lux slik at det også spares energi når armaturene er i drift med full lysstyrke. I noen av undervisningslokalene er det brukt flere armaturer for å gi et belysningsnivå på 1000 lux.

Energibygg krever annerledes tenking
Papirbredden blir ansett som et forbildeprosjekt for fremtidens arbeidslokaler. Denne typen energibygg krever annerledes tenking under prosjektering, med fokus ikke bare på installert effekt, men også energiforbruk pr. m2 pr. år.

Det er lagt vekt på mest mulig like lyskilder som dekker flere armaturer for å gjøre vedlikehold og ettersyn lettere, og dermed penger spart!

Arkitektonisk belysning
Belysning er brukt som et arkitektonisk virkemiddel i de åpne og lyse lokalene, der innfelte lysslisser (Tecario) skaper linjer i korridorer og trappegangene. I kantinen i 1. etasje er det brukt Lunis R med prismeskiver som danner en helhet og har samme stil som de andre armaturene. Papirbredden 2 er et av FutureBuilts forbildeprosjekter og får som passivhus også støtte av Enova.

Les mer om Enova tilskuddet her

   

                                 

    

     

 

        

Prosjekter uten overraskelser

Vi kan styre prosjekter i henhold til dine behov, ved at vi tar ansvar for alt eller bare deler av prosjektet.

Snakk med oss om Prosjektledelse

Belysning er en vitenskap

Bruk vår spesialkompetanse innen belysning å få tilgang til et unikt utvalg av produkter som vil heve kvaliteten på prosjektet ditt.

Les mer om Solar Light