Bli Klima- og energipartner og få svært gode betingelser på våre produkter
I Solar har vi sterkt fokus på hvordan vi kan bidra til det grønne skiftet. Med vår kompetanse, logistikk og brede produktsortiment er vi en totalpartner for deg som ønsker å jobbe med grønne løsninger! For de beste betingelsene på solceller, bli Klima- og energipartner i dag!
Nylig har vi inngått samarbeid med Growatt, leverandør av invertere for 3 fas IT-nett. Disse vil bli tilgjengelig i Webshop fra april.
Ta kontakt med oss på solcelle@solarnorge.no for å høre mer om hvordan du kan komme i gang med solcelleinstallasjoner.
Vårt partnerprogram, Klima- og energipartner, sikrer deg de beste betingelsene på solceller!
Regelmessige* webinarer holdes av våre spesialister innen solceller, og tilbys til alle våre Klima- og energipartnere. Du får:
- Innføring digitale verktøy som brukes i solcelleinstallasjoner
- Dimensjoneringer av festemateriell, invertere og simuleringsverktøy
- Mulighet for å stille spørsmål i et fora med andre som er aktive i faget
- Spørsmål & svar
Ønsker du å delta? Bli partner i dag, og lytt inn til neste webinar!
*Webinarene kjøres hver andre onsdag i måneden.
Nøkeltall og begreper
· Solceller leverer typisk 100–170 kWh strøm/m2 solcelleareal.
· Et solcelleanlegg produserer ca. 700–1000 kWh per installert kWp per år.
Hvor mye strøm man får avhenger av hvor i landet solcelleanlegget er plassert, systemløsning, orientering, helningsvinkel og effektivitet på anlegget.
Hva er kW, kWp, kWh?
· kW: Effekten til anlegget
· kWp: kiloWatt-peak betyr merkeeffekt, som betyr effektkapasitet ved standard test forhold
· kWh: Energi fra anlegget
Kilde: Solenergiforeningen
Vi har eksperter som hjelper deg med tekniske spørsmål!
Med dette kurset får du dypere forståelse om hvordan et solcellesystem skal komponeres, effektiviseres og installeres. Kurset gir deg grundig innføring i hele prosessen fra befaring til leveransen av et ferdig solcellesystem.
Et kurs for deg som ønsker å bygge en forståelse for hva osm kreves for å levere et ferdig solcelletak med Sunstyle solcelle takstein.
Kurset gir deg innføring i hvordan solcellesystemet fungerer, fra solcelle til stikkontakt. Du vil også få en generell forståelse for fotovoltaisk solenergi.
Ja. Hovedregelen er at solceller på eksisterende bygg er unntatt søknadsplikt etter Plan- og bygningsloven §20-1.f: "Installering, endring og reparasjon av solenergianlegg i eksisterende byggverk innenfor en bruksenhet eller branncelle, vurderes som en enkel installasjon og er unntatt fra kravet om søknadsplikt." For vernede bygg, strandsonen og offentlige rom kan det gjelde andre regler.
Ja, det er de. Panelene står vinklet og har en glassoverflate. I nordiske forhold renner pollen, granbar og forurensning normalt av i regn. Under spesielle forhold kan det være behov for en forsiktig kosting av panelene, men de fleste solcelleeiere er aldri oppe på taket sitt.
Ja, i likhet med alle andre elektriske installasjoner. Men, solcelleanlegg har ikke større brannrisiko enn andre tekniske anlegg. Tyskland har mer enn 1,4 millioner solcelleanlegg, og erfaringene herfra er at svært få branner har vært forårsaket av solcelleanlegg. Frem til nå har bare 0,006 prosent av alle solcelleanlegg forårsaket brann som har medført alvorlig skade. I løpet av de siste 20 årene har det vært brann i 350 solsystemer, hvorav 120 har vært forårsaket av feil i solcellesystemet. I 75 tilfeller var skadeomfanget alvorlig, og i 10 tilfeller brant hele bygningen til bakken. De fleste brannene startet som følge av feil i kabling og tilkoblinger. Det er viktig at de som installerer solcelleanlegg følger gjeldende normer og regler, og bruker anerkjente komponenter og riktig verktøy – dette er den beste formen for forebygging av brann. Ved planlegging av større solcelleanlegg på en bygning, bør utbygger/leverandør informere det lokale brannvesenet om anlegget.
Ja, i likhet med mange andre elektriske installasjoner. Solcellesystemer produserer likestrøm. Så lenge lys faller på modulene, fortsetter de å produsere elektrisitet. For at brannmenn ikke skal få elektrisk støt, må de stå minst et par meter unna brannen ved slukking fra utsiden av bygningen. Den største risikoen for brannmenn oppstår ved brannslukking fra innsiden av bygningen i områder hvor kabler koblet til solcelleanlegget kan komme i kontakt med vann eller brannmennene selv. I Tyskland har ingen brannmenn hittil blitt skadet av strøm fra et solcelleanlegg under slukke- og redningsarbeid. Opplæringskurs for brannvesenet kan eliminere eventuelle usikkerheter brannmenn måtte ha i situasjoner med brann i bygninger med solcelleanlegg. Kilde: Solenergiforeningen
Vi har utviklet flere konsepter for å tilpasse oss våre kunders ulike behov. Nedenfor kan du lese om noen av våre konsepter.
Våre eksperter kan svare deg på
tekniske spørsmål.
Ta gjerne kontakt med oss på
solcelle@solarnorge.no